Lukač: MUP i dalje radi na slučaju ubistva Slaviše Krunića

January 24, 2020, 2:09 pm

– Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Banjaluci da MUP i dalje radi na slučaju teškog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i pronalaženju eventualnih nalogodavaca ovog krivičnog djela.

“Ne možemo o tome da pričamo u ovom trenutku, ali bitno je da su izvršioci tog ubistva u proceduri. Sud će na kraju da presudi kako smatra da treba, ali MUP nastavlja da radi na ovom slučaju”, rekao je Lukač novinarima.

On je dodao da su u rad na ovom predmetu uključene i bezbjednosne agencije iz okruženja.

“Nadam se da ćemo s njima doći i do nekih novih podataka koji mogu baciti više svjetla na taj događaj”, naveo je Lukač.

Kada je riječ o pokušaju ubistva Slobodana Vasiljevića u Šekovićima, Lukač je rekao da je policija u tom slučaju uradila svoj dio posla i privela napadače.

“Ne bih ulazio u to na koji način sudovi i tužilaštvo donose odluke, ali nadam se da će taj slučaj dobiti epilog, jer ima dovoljno dokaza i podataka do kojih je policija došla u istrazi”, dodao je Lukač.

On je rekao da pripadnici policije imaju obavezu da kontrolišu kretanje svih potencijalno opasnih lica koja se dovode u vezu sa pomenutim slučajem.

“Da sam na mjestu sudija i tužilaca, ne bih oslobađao lica koja mogu nekoga da ugroze, i to sve dok se kompletan proces ne završi”, dodao je Lukač.

Izvor: Srna  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *