Derventa: Pronađena majka bebe ostavljene u haustoru zgrade (VIDEO)

January 24, 2020, 2:44 pm

U haustoru jedne zgrade na Sajmištu u Derventi jutros je pronađena napuštena beba. U Policijskoj upravi Doboj i dobojskoj bolnici su potvrdili ovaj slučaj i rekli da je beba živa i zdrava te da je zadržana u bolnici. Prema nezvaničnim informacijama,  majka je dvadesettrogodišnja štićenica Centra za socijalni rad u Derventi. Osoba je sa posebnim potrebama i ima još djece. O navedenom događaju je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “napuštanje djeteta” kao i da je o svemu obaviješten nadležni centar za socijalni rad.

Građani Dervente su jutros su bili šokirani informacijom da je u haustoru zgrade na Sajmištu u blizini nekoliko lokala pronađena beba.

Prema izjavi radnika jednog od ugostiteljskih objekata koji se nalazi u blizini, bebu je pronašla radnica koja održava lokal. U pitanju je Mirjana Jeftić koja nam je ispričala da se sve desilo u ranim jutarnjim časovima kada je išla na posao.

Nedugo nakon prijavljenog događaja policija je pronašla majku bebe koja je prema nezvaničnim informacijama, dvadesettrogodišnja štićenica Centra za socijalni rad u Derventi. Osoba je sa posebnim potrebama i navodno ima još djece.

Prema izvještaju ljekara dobojske bolnice, zdravstveno stanje napuštene muške bebe, koja je jutros pronađena u Derventi, je stabilno, i beba nije promrzla niti je neuhranjena, izjavio je načelnik Odjeljenja za pedijatriju Miroslav Jović.

Kako je navedeno iz PU Doboj, o navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “napuštanje djeteta”, a o svemu je kažu obaviješten i nadležni centar za socijalni rad. Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv V.N. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, navodi se u saopštenju.

TV K3 http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *