"Bili su nerazdvojni": Potresna ispovijest majke djece koja su nastradala u požaru

January 24, 2020, 2:04 pm

Njih dvoje su bili nerazdvojni, sve su zajedno radili kao blizanci – rekla je danas Slavica T., majka tragično nastradale djece, Miloša T. (10) i Dušice T. (8) u požaru koji je izbio u šupi kraj njihovog doma u Maloj Moštanici.

Oni su se, kako za Blic priča nesrećna žena, u Malu Moštanicu doselili 2014. godine, i od tada su se “čuvali sami”. Starija sestra (13) nastradale djece u trenutku požara spavala je u kući i nije ništa čula.

– Djeca su došla iz škole, bilo je oko 13 sati. Svi smo zajedno ručali, a onda sam ja morala da se spremam za posao. Marko me je pitao : “Mama je l’ mogu ja na teren da idem?”. Rekla sam mu da ne može i da ostane kod kuće i pokaže sestri Dušici tablicu množenja sa brojem 9 – jedva izgovara Slavica.

Kako kaže, dok je ona stigla na posao, inače je zaposlena u Beogradu, komšinica je pozvala i rekla da je izbio požar u njenoj šupi.

– Pitala me je gde su mi deca, a ja sam rekla da ne znam. Pomislila sam da su na terenu i da se igraju, iako sam rekla Marku da ne sme da ide – kaže ona.

Odmah se javila na poslu, i krenula nazad ka svojoj kući kako bi saznala ono najbitnije, gde joj je dvoje dece za kojima su komšije krenule u potragu čim su videle da gori šupa u dvorištu. U putu je, kako kaže, razmišljala gde su sve mogli da odu.

Slavica kaže da ih je komšija tražio i po školi i po igralištu, ali da ih nigde nije bilo… Kada je ugašena vatra saznali su da su deca tragično nastradala u požaru.

– Dok nisu došli forenziračarii našli su ostatke kostiju, nismo znali da su deca tu.. Starija ćerka je krivila sebe što je zaspala, ali komšinica ju je umirivala – dodaje potrešena majka.

Šupa u kojoj su se nastradala deca je prostor u kome je ova porodica držala drva za ogrev, bilo je unutra i slame. Deca su se tu često igrala iako im je i starija sestra to stalno branila.

– Njih dvoje su bili nerazvojni, sve su zajedno radili kao blizanci. Čak su kukali kako će jedno bez stugog, jer je Marko sad u peti razred trebalo da ide u Barič u školu. Njih dvoje su nosili isti broj obuće odeće, iste visine -kaže majka…

Slavica misli da je sin uzeo upaljač koji je ona sakrila i da je njime zapalio novine i da je tako počeo požar…

Samo nekoliko sati pre tragedije, deca su bila u školi. Milica je dobila četvorku iz diktata iz srpskog jezika, a Marko peticu iz predemta “Priroda i društvo”.

– Ja kada odem na posao oni sami uče… Imala sam potpuno poverenje u njih – dodala je Slavica.

Nakon tragedije, Slavica i njena ćerka imaće pomoć psihologa.

Izvor: srpskainfo  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *