TV K3

android aplikacija

instaliraj

Koordinacionog tima Vlade Republike Srpske: Povoljnija hidrološka situacija u Srpskoj (VIDEO)

Koordinacionog tima Vlade Republike Srpske: Povoljnija hidrološka situacija u Srpskoj (VIDEO)

Hidrološka situacija u Republici Srpskoj povoljnija je u odnosu na prethodne dane i najveći dio problema je iza nas, a što potvrđuje i ukidanje vanrednog stanja u Tesliću i Čelincu. Ipak nastavlja se pratiti situacija u opštinama koje su i dalje ugrožene a građani moraju biti na oprezu i sarađivati sa institucijama, poručeno je danas iz Koordinacionog tima Vlade Republike Srpske za praćenje stanja usljed obilnih padavina.

Najgore je iza nas, hidrološka situacija je trenutno povoljna a u nekoliko opština koje su bile ugrožene od nabujalih rijeka ukinuto je vanredno stanje, rekao je potpredsjednik Vlade RS, Anton Kasipović nakon sjednice Koordinacionog tima za praćenje stanja usljed obilnih padavina.

Kasipović je istakao da će biti praćena situacija na području Prijedora, Novog Grada i Kostajnice, kao i vodotok rijeke Save koja još uvijek prijeti od izlivanja. A da nam i prognoza ide na ruku potvrdili su iz HMZ odakle ističu da u narednom periodu neće doći do potpune stabilizacije vremenskih prilika, ali da obilnih padavina neće biti.
Iz Republičke uprave civilne zaštite napominju da je ova uprava na usluzi građanima.

Iz Koordinacionog tima za praćenje poplava ističu i da je značajno što je dobra epidemiološka situacija na područjima koja su poplavljena. A iako je hidrološka situacija povoljnija, građani moraju biti na oprezu i sarađivati sa institucijama. U lokalnim zajednicama biće formirane komisije koje će procijeniti nastalu štetu, nakon čega će Vlada Republike Srpske vidjeti kako će sve biti sanirano.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.