TV K3

android aplikacija

instaliraj

Doboj: Petogodišnjica poplava koje su razorile grad (VIDEO)

Doboj: Petogodišnjica poplava koje su razorile grad (VIDEO)

Pet godina prošlo je od katastrofalnih poplava koje su razorile Doboj.Građani grada stradalnika kažu da nikada neće zaboraviti šta su preživjeli. I danas nakon pola decenije strahuju svaki put kada pada obilnija kiša,što se desilo i prethodnih dana.Poplava je odnijela 11 života. Položeni su vijenci kod spomen-ploče stradalima u majskim poplavama 2014. godine, koja se nalazi ispred objekta Skupštine grada.

Slike vodene stihije koja nosi sve pred sobom ne blijede i  nikada neće izblijediti, pričaju građani Doboja.

Godine prolaze, ali sjećanja ne. Ožive ne samo na godišnjicu poplava već sa svakom jačom kišom vrate se slike iz maja 2014. godine,kao da je bilo juče,poručuju Dobojlije.

Najveći gubitak tadašnjih poplava je stradanje 11 stanovnika Doboja,rekao je gradonačelnik ove loklane zajednice,dok je materijalna šteta od poplava procijenjena na više od 172 miliona maraka.Posljednje padavine i visoki vodostaj opomena je da je neophodno što prije da se krene sa uređenjem korita rijeke Bosne.

Obilne padavine iz prethodnih dana nisu ugrozile grad.Situacija je bila pod konttrolom,te nije bilo razloga  za strah i paniku rekao je prvi čovjek grada Doboja dodajući da su posljednje padavine u Doboju dočekane spremno.

Kod spomen-ploče na petu godišnjicu od katastrofalnih poplava odata je dužna pošta nastradalim Dobojlijama.U znak sjećanja na žrtve podignuta je ova spomen ploča na koju su brojne delegacije položile vijence.

(TV K3 – Foto: Arhiva)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.