TV K3

android aplikacija

instaliraj

Hotel u srcu Anda do kojeg se dolazi samo visećim mostom

Usred planinskog venca Andi nalazi se hotel „Magična planina“, ljudskom rukom napravljen vulkan iz čijeg vrha izvire vodopad koji se kaskadno spušta niz jednu stranu.

Hotel u srcu Anda do kojeg se dolazi samo visećim mostom

Luskuzni hotel izgleda kao da je ukraden iz neke bajke, a nalazi se u srcu patagonijskog Nacionalnog parka „Vilo Vilo“ površine 300.000 hektara.

Hotel je u potpunosti napravljen od drveta i kamena i služi kao tiho utočište za ljude koji žele da pobegnu od gradske vreve i obaveza i uživaju u divnoj prirodi jednog od najlepših planinskih masiva na svetu.

Iako je hotel izuzetno luskuzan i stoji na raspolaganju gostima da im usliši sve želje, uprava ima i jedan važan zahtev – uzdržavanje od uznemiravanja životinjskog sveta.

Ukoliko gosti žele da istražuju džunglu, organizuju se ture sa profesionalnim vodičima, u kojima turisti imaju priliku da vide nekoliko životinja jedinstvenih za to područje, poput pudu jelena – najmanje vrste na svetu, koji je visok tek nešto više od 30 centimetara.

Unutar petospratnog hotela smešteno je 13 malih soba, zajedno sa nekoliko toplih kupki izrezbarenih unutar džinovskih debala, intiman bar i restoran. Kako bi se dobilo na autentičnosti, jedini način ulaska u hotel je viseći most.

Kad je reč o aktivnostima, hotel nudi mini-golf, jahanje, rafting i bezbroj staza za planinske šetnje, kao i najdužu žicu za spuštanje razapnutu između dve stene na visini od 500 metara.

Cena noćenja kreće se od 200 do 360 evra, što je prilično jeftino, imajući u vidu da susedni hotel „Baobab“, sa kojim je povezan visećom stazom, za jedno noćenje naplaćuje i do 1.650 evra.

RTS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.