TV K3

android aplikacija

instaliraj

Azra Miletić i Ramo Brkić na slobodi uz mjere zabrane

Odlučujući po prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je djelimično usvojen prijedlog te je osumnjičenima Azri Miletić i Rami Brkiću ukinut pritvor i određene su im mjere zabrane.

Azra Miletić i Ramo Brkić na slobodi uz mjere zabrane

Tako je osumnjičenoj Azri Miletić uhapšenoj zbog primanja mita u okviru policijske akcije Čekić izrečena mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta uz obavezu povremenog javljanja državnom organu dva puta sedmično.

Ista mjera izrečena je i Rami Brkiću uz obavezu službenih osoba ovlaštene policijske uprave da vrše nasumične kontrole osumnjičenog Brkića dva puta sedmično.

Osumnjičenima u ovom predmetu je izrečena i zabrana sastajanja sa određenim osobama (zabrana sastajanja sa saslušanim svjedocima te kontaktiranje sa svjedocima koje Tužilaštvo planira saslušati, kao i pribiližavanje svjedocima na udaljenosti od 100 metara, zabrana telefonske komunikacije osumnjičene Miletić, neposredno ili preko posrednika, sa zaposlenicima Suda BiH i Tužilaštva BiH, osim kontakata koje ostvaruje sa Tužilaštvom BiH vezano za službene radnje ovog istražnog postupka).

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Azra Miletić, Senad Šabić i Ramo Brkić osumnjičeni su za krivično djelo davanje dara ili drugih oblika koristi, a Miletić i za kršenje zakona od sudije i primanje dara ili drugih oblika koristi.

Podsjećamo, u okviru ove policijske akcije uhapšen je i Senad Šabić kojeg se sumnjičilo da je takođe dao mito sudiji Miletić. Tokom istrage moglo se čuti da je sudija trebala primiti mito od 100.000 KM, a kako bi Brkiću i Šabiću izrekla što manju kaznu kao predsjedavajuća vijeća Apelacionog odjeljenja Suda BiH pred kojim se protiv dvojice optuženih vodio ponovljeni sudski postupak.

RTRS

 

Komentarišite

Your email address will not be published.