Žene, oprez! Ovo nije ljubav već emocionalno zlostavljanje

Žene, oprez! Ovo nije ljubav već emocionalno zlostavljanje

Mnoge dame često ove stvari mešaju sa ljubavlju…

Žene, oprez! Ovo nije ljubav već emocionalno zlostavljanjeSigurni smo da sve dame znaju šta je emocionalno zlostavljanje, ali moramo da napomenemo da se u većini slučajeva ono postepeno razvija, te je nekada teško prepoznati simptome. Takođe, najgora je činjenica da ova vrsta zlostavljanja često oponaša ljubav, te je ljudi često mešaju i dozvole da budu u zabludi.

Zato smo rešili da izdvojimo 5 najčešćih simptoma, koji vam mogu poslužiti kao crvene lampice:

Sve se razvija previše brzo

Kada čujete Volim te, posle dve nedelje veze, budite sigurni da nešto nije u redu. Ili je reč o prevelikoj zaljubljenosti, nezrelosti partnera, ili je jednostavno takav sa svima. Ne tvrdimo da se veza koja se razvija previše brzo uvek pretvara u emocionalno zlostavljanje, ali imajte u vidu da postoji veliki broj slučajeva gde se ipak to dogodilo.

Partner želi da zna sve o vama- odmah

Ovo je još jedna stvar koja ne treba da se desi prebrzo. Upoznavanje je možda i najlepši deo veze, te bi trebalo da bude prirodno, i da spontano dešava vremenom. Osoba koja želi da “skupi” sve informacije odjednom, verovatno će prestati da bude romantičan, i postati naporan.

zene1

Konstantno se javlja i obaveštava vas o svemu

Dame koje žele da se muškarac često javlja, ovo neće videti kao problem. U drugom slučaju, tačno je da partner koji ceo dan šalje poruke i obaveštava vas o svemu, pokazuje da planira da uloži vreme u vezu. Ujedno, to znači da neće razumeti ako druga osoba želi da ima vreme za sebe.

Izjavljuje vam ljubav na ucenjivački način

“Niko te nikad neće voleti kao ja” ili “Ja tebe volim više nego ti mene” na prvi pogled vam može biti romantična i slatka izjava. Ako primetite da se ponavlja, budite uvereni da ova izjava ima direktne veze sa emocionalnim zlostavljanjem.

U svakoj sekundi želi da zna gde se nalazite

Mnoge žene ovu stvar smatraju romantičnom, ali ako pogledate malo bolje shvatićete da je daleko od toga. Muškarac koji želi da zna svaki vaš korak, najčešće smatra da je to njegovo pravo. U mnogim slučajevima ovo se razvija u kontrolu i pravdanje.

Izvor: B92

Komentarišite

Your email address will not be published.