TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vulin: Situacija na Horgošu može izmaći kontroli

Situacija sa izbjeglicama sa Bliskog Istoka na srpsko-mađarskoj granici se usložnjava, rekao je ministar rada i dodao da bi situacija mogla da izmakne kontroli.

Vulin: Situacija na Horgošu može izmaći kontroli

Vulin je na graničnom prelazu Horgoš 1 rekao novinarima da je taj granični prelaz trebalo da bude otvoren i da omogući izbjeglicama da zatraže azil.

“Mađarska vlada je bez obavještenja srpskih organa zatvorila Horgoš 1 i sada se situacija ovde usložnjava”, rekao je Vulin.

On je dodao da migranti pristižu sa svih strana i da ih na “ničijoj zemlji” ima preko 1000.

Vulin je istakao da će Srbija za sve njih da obezbijedi prevoz u najbliže prihvatne centre, ali da, ukoliko oni to ne žele, niko ih ne može natjerati.

“Ovdje će sada biti donesena voda i hrana kako bi im se pružila prva pomoć”, rekao je Vulin istakavši da ovaj problem ne može biti riješen bez saradnje s mađarskom stranom.

Prethodno on je jutros posjetio granični prelaz Horgoš 2, gdje se takođe nalazila velika grupa izbjeglica koji pristižu na Horgoš 1, nakon što ih je na ovaj granični prelaz uputila mađarska granična policija.

On je tom prilikom rekao da to što se dešavalo na Horgošu 2 je brutalno kršenje pozicije mađarske vlade koju je ona formulisala koliko juče.

“Još juče su govorili da će zatvoriti granicu za ilegane prelaske, ali ne i za one koji žele da izraze namjeru za azilom. Ali kao što vodite od toga nema ništa. Ovo je direktno kršenje riječi mađarske vlade”, rekao je Vulin.

On je dodao da srpska policija nije zvanično obaviještena ni da će Horgoš 2 biti zatvoren, osim što je imala takva saznanja.

Vulin je i prilikom posjete prelaza na Horgošu 2 rekao da će Srbija obezbijediti sve što je potrebno ovim ljudima: hranu, vodu, pelene i hranu za bebe i istakao da Srbija spremna da u prihvatne centre prihvati više hiljada ljudi.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.