TV K3

android aplikacija

instaliraj

Višković razgovarao sa Francom Šausbergerom

Višković razgovarao sa Francom Šausbergerom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u svom kabinetu, sa Francom Šausbergerom (Franz Schausberger), specijalnim savjetnikom Evropske komisije, savjetnikom komesara EU za proširenje i predsjednikom Instituta regiona Evrope (IRE).

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, sa posebnim osvrtom na bezbjednosnu situaciju zbog pojačanog priliva migranata.

Sagovornici su ovom prilikom izrazili očekivanje da će se u što kraćem roku formirati novi saziv Savjeta ministara BiH kako bi se prevazišli zastoji u provođenju reformskih procesa u oblasti ekonomije, privrede i rješavanja migrantske krize.

Predsjednik Višković informisao je specijalnog savjetnika Evropske komisije da je Vlada Republike Srpske opredijeljena za evropske integracije te da je među prvima u BiH koja ispunjava svoje preuzete obaveze.

Sagovornici su se osvrnuli na nedavnu pojsetu predsjednika Viškovića Lincu i otvaranju poslovnog sajma na kojem su privrednici iz Republike Srpske predstavili svoje potencijale tržištu Austrije.

Premijer Višković je još jednom istakao da je Vlada Republike Srpske otvorena za saradnju sa privrednim subjektima sa prostora Evropske unije koji su zainteresovani za ulaganje u Republiku Srpsku.

 

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.