TV K3

android aplikacija

instaliraj

Usvojen plan kapitalnih ulaganja od 1,5 miliona KM

Odbornici Skupštine opštine Derventa podržali su Plan kapitalnih ulaganja u iznosu od 1.500.875 KM za ovu godinu.

Usvojen plan kapitalnih ulaganja od 1,5 miliona KM

Načelnik opštine Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo što je Derventa dobila značajan dokument, ističući da će već sutra započeti javne nabavke s ciljem realizacije projekata koji su dobili zeleno svjetlo odbornika.

“Jedna smo od rijetkih lokalnih zajednica koja za kapitalne projekte izdvaja 12 odsto budžeta. Za razliku od prethodnih godina, ovaj dokument je usvojen mjesec dana ranije, što je dobro da imamo više vremena za provođenje javnih nabavki i za početak realizacije projekata. To su i incijalna sredstva za neke nove lijepe priče i projekte koji su na pomolu”, rekao je Simić.

On je najavio i mogućnost kreditnog zaduženja, jer je sadašnja stopa zaduženosti 4,2 odsto lokalnog budžeta, čime će biti stvorene mogućnosti za realizaciju novih projekata i poslova.

Na zasjedanju SO verifikovan je mandat odborniku Darku Bećareviću iz SNSD-a, nakon izbora Siniše Jeftića na mjesto zamjenika načelnika opštine Derventa.

Odbornici su podržali i Program zajedničke komunalne potrošnje i Programa sanacije i održavanja lokalnih puteva za ovu godinu, kao i Program zona sanitarne zaštite za izvorišta “Lupljanica” i “Bilića vrelo” koji se koriste za vodosnabdijevanje Dervente.

Podržan je izvještaj o radu SO i radu stalnih radnih tijela SO u 2014. godini.

Sjednica SO biće nastavljena u utorak, 17. marta, u 10.00 časova, kada će na dnevnom redu biti i izbor potpredsjednika SO Derventa.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.