TV K3

android aplikacija

instaliraj

Trojica glavnih osumnjičenih priznali ubistvo Palestinca

Trojica glavnih osumnjičenih za brutalno ubistvo 16-godišnjeg Palestinca početkom ovog mjeseca priznali su da su ga oteli i spalili živog.

Trojica glavnih osumnjičenih priznali ubistvo Palestinca

Osumnjičeni, od koji su dvojica maloljetnici, rekli su istražiteljima da su ubistvom Muhameda Abu Kdaira htjeli da se osvete za ubistvo trojice jevrejskih tinejdžera, učenika vjerske škole na Zapadnoj obali, navedeno je u sudskoj objavi, prenio je Rojters.

Asošijeted pres je nešto ranije objavio da je protiv njih podignuta optužnica, ali to nije slučaj, već im je samo produžen pritvor do petka.

Zvanična optužnica se očekuje, a u međuvremenu su osumnjičeni poslati na psihijatrijsko posmatranje.

Izraelski novinski portal Aruc Ševa objavio je da je 29-godišnji glavni osumnjičeni u incidentu ranije imao psihijatrijske probleme.
Policija je rekla da je on bio uhapšen prije dve godine, pod sumnjom da je pokušao da ubije svoju bebu i da je od tada pod tretmanom.

“Očekujem uskoro da dobijem istražni materijal koji ću pregledati da poduprem procjenu da postoji kompleksni problem sa krivicom mog klijenta”, rekao je Rojtersu advokat, koga je angžovala ultrancionalistička organizacija za pravnu pomoć Honenu.

Tri osumnjičena su rekla da su 2. jula patrolirala arapskim kvartom u Jerusalimu da nađu žrtvu za otmicu. Primijetili su Muhameda Abu Kdaira, silom ga primorali da uđe u njihov automobil i odvezli se u šumu van grada.

Osumnjičeni 29-godišnjak ga je potom tukao po glavi pendrekom, dok su ga druga dvojica, obojica 17-godišnjici, polivala benzinom i zapalila, sudeći po informaciji izraelske bezbjednosne službe Šin Bet.

Taj incident je podstakao sukob izraelske vojske i Hamasa u pojasu Gaze, koji traje već nedjelju dana i u kome su poginulo najamnje 172 Palestinca, a više od 1.200 ih je ranjeno.

(TANJUG)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.