Teslić: U toku izgradnja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda (VIDEO)

November 25, 2021, 4:53 pm

U opštini Teslić u toku je izgardanja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, čijom primjenom će biti ispoštovani ekološki standardi evropske unije kada je u pitanu tretman otpadnih voda . Načelnik ove lokalne zajednice Milan Miličević obišao je radove, gdje je sa sa predstavnim izvođača razgovarao o trenutnoj dinamici gradnje i očekivanjima za naredni period.

Opština Teslić među prvim loklanim zajednicama u BiH trebala bi dobiti izgrađeno savremeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda kapaciteta 20 000 korisnika sa područja ove loklane zajednice. Trenutno su toku su građevevinski radovi,a da su urađeni podložni betoni, donje ploče, kao i dio zidova na nekim objektima.

Radove na izgradnji ovog postrojenja obišao i načelnik Teslića Milan Miličević koji istakao se sve odvija planiranom dinamikom i podsetio da će puštanem u rad postrojenja biti ispoštovani ekološki standardi evropske unije kada je u pitanju tretman otpadnih voda .

Ukupna vrijenost projekta je , čiji završetak je predviđen do kraja septembra naredne godine je veća od 3.5 miliona evra. Od toga milion i po evra obezbjeđeno je donacijom Kraljevine Švedske, dok se se nešto vise od 2 dva milona finansira sredstvima evropske investicone banke.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *