SO Istočno Sarajevo: Na sjednici usvojena odluka o osnivanju novog javnog preduzeća ,,DIGIS” (VIDEO)

November 25, 2021, 4:51 pm

“Direktne investicije Grada Istočno Sarajevo”, skraćeno “DIGIS”, naziv je novog javnog preduzeća koje je osnovano na današnjoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo.. Prvi korak biće preuzimanje vlasničkog udjela od 51 % u preduzeću “Mofas”. Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo usvojili su na današnjoj sjednici Nacrt rebalansa budžeta za 2021. godinu i Nacrt budžeta grada za 2022. godinu.

Ukupna budžetska sredstva planirana Nacrtom rebalansa budžeta Grada Istočno Sarajevo za 2021. Godinu iznose 14.867.193 KM, što predstavlja povećanje u odnosu na prvobitni plan za 2021. Godinu za 25,18 odsto,. Budžet grada za 2022. Godinu planiran je u iznosu od 12.541.560 KM.

Klub SDS glasao je protib budžeta ali I Nacrta budžeta za 2022.godinu.

Preduzeće DIGIS “Direktne investicije Grada Istočno Sarajevo” registrovano je za više djelatnosti u oblastima proizvodnje, prerade I trgovine, dok se kao pretežna djelatnost navodi regulisanje I doprinos uspješnom poslovanju privrede, koja predstavlja djelatnost od javnog interesa za Grad Istočno Sarajevo Prvi korak biće preuzimanje vlasničkog udjela od 51 % u preduzeću “Mofas”ističe gradonačelnik Ćosić.

Usvojena je I informacije o zaštiti životne sredine na području grada, s posebnim osvrtom na oblast voda i zaštitu izvorišta vode za piće.

Odbornici su razmatrati i izvještaj o raspodjeli grant sredstava namijenjenih za finansiranje medija iz budžeta grada Istočnog Sarajeva u prošloj godini, te informaciju o Svjetskom biciklističkom prvenstvu u Istočnom Sarajevu.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *