TV K3

android aplikacija

instaliraj

Talić i Mićalovićeva o značaju pozorišne umjetnosti (VIDEO)

Talić i Mićalovićeva o značaju pozorišne umjetnosti (VIDEO)
Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić ugostio je danas istaknutu pozorišnu, filmsku i televizijsku glumicu Slobodu Mićalović, kojoj je zahvalio za doprinos pozorišnoj umjetnosti Banjaluke i Republike Srpske.

Talić je istakao da je veoma značajno to što je Mićalovićeva bila predsjednik žirija na festivalu studentskih pozorišta Kestenburg u Banjaluci, gdje su mladi stvaraoci imali priliku da razgovaraju i uče od nje.

– Razgovarali smo o mogućnostima organizovanja radionica koje bi vodila u Banjaluci. To bi mnogo značilo talentovanoj djeci koja planiraju da upišu akademiju i bave se glumom – rekao je Talić.

On je naveo da je Mićalovićeva prijatelj Studentskog pozorišta, kulture i Banjaluke, te ju je upoznao i o kandidaturi Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

Јedna od tema razgovora bila je i predstava “Frenki i Džoni”, u kojoj igraju Sloboda Mićalović i Igor Đorđević, a koja ovih dana gostuje u Republici Srpskoj.

Srpska glumica istakla je da je važno podići svijest o značaju kulture koja je temelj društva.

Ona je zahvalila Taliću za prijem i podršci koju pruža umjetnicima i kulturnim radnicima.

– Sa festivala studentskih pozorišta Kestenburg nosim divno iskustvo. To je veoma značajan i dobro osmišljen festival koji je okupio mnogo darovitih stvaralaca i mnogobrojnu publiku. Radujem se dolasku i u Narodno pozorište Srpske, čiju scenu volim i gdje sam ljetos igrala predstavu – rekla je Mićalovićeva.

RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.