TV K3

android aplikacija

instaliraj

Tajfun uništio 13.000 kuća

Tajfun "Hagupit" danas je dodatno oslabio, nakon što je uništio skoro 13.000 kuća u centralnim provincijama Filipina i ubio najmanje 27 ljudi, rekli su zaničnici.

Tajfun uništio 13.000 kuća

Spasioci pokušavaju da stignu do gradova koji su najteže pogođeni. U provinciji Istočni Samar oštećeno je više od 22.300 objekata.

“Pristup je veoma težak, putevi su neprohodni. Ima klizišta, a poplave su zbrisale mnoga sela”, izjavio je Ričard Gordon, predsjednik Crvenog krsta Filipina.

Tajfun je danas oslabio na nivo tropske depresije, sa vjetrom maksimalne brzine 60 kilometara na čas. Oluja se trenutno nalazi u oblasti ostrva Lubang, 150 kilometara jugozapadno od glavnog grada Manile i kreće se na zapad brzinom od 13 kilometara na čas.

Do sada je više od dva miliona ljudi osjetilo uticaj tajfuna, a skoro 1,7 miliona izbjeglo je kod svojih rođaka ili se premjestilo u sigurnija područja u evakuacionim centrima širom centralnog dijela zemlje.

Vlasti su počele da sastavljaju detaljnu procjenu štete.

Poslije prošlogodišnje tragedije, kada je u udaru tajfuna “Haijan” poginulo ili nestalo više od 7.000 ljudi, vlasti su sada izvršile masovnu eavkuaciju stanovništva nekoliko dana prije oluje.

 

Komentarišite

Your email address will not be published.