TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dvadeset Australijanaca poginulo u “Islamskoj državi”

Australijska vlada optužila je grupu "Islamska država" da koristi strane borce kao "topovsko mesto" nakon što je broj ubijenih Australijanaca koji se bore zajedno sa militantima u Siriji porastao na 20.

Dvadeset Australijanaca poginulo u “Islamskoj državi”

 

Australijski vrhovni tužilac DŽordž Brandis rekao je danas da su pripadnici “Islamske države” obmanuli ljude sa Zapada, rekavši im da oni igraju ključnu ulogu u vjerskom ratu.

“Oni ih, jednostavno, koriste kao topovsko meso, bombaše samoubice i sredstvo propagande na prvim linijama fronta”, rekao je Brandis listu “Australijan”, podsjetišvi da je u dosadašnjim sukobima poginulo 20 državljana Australije.

Brandis je rekao da je nekoliko Australijanaca poginulo u posljednjih nekoliko sedmica u sukobima sa vladinim snagama u sirijskom pograničnom gradu Kobaniju. Australija je ranije saopštila da je poginulo najmanje 15 njenih državljana.

“Omladina Australije, kao i mnogo mladih muškaraca i žena sa Zapada, namamljeni su lažnim pričama o plemenitoj borbi protiv ugnjetača. Ali, u stvarnosti, oni samo učestvuju u bezumnom nasilju, u mnogim slučajevima protiv nevinih civila u ime ‘Islamske države”, rekao je on.

Brandis je rekao da “Islamska država” namjerava da porobi, siluje i ubije sve one koji se ne slažu sa njenim stavom.

Prema procjenama vlade, najmanje 70 Australijanaca bori se na strani terorističkih grupa u Iraku i Siriji, podsjeća AP.

Komentarišite

Your email address will not be published.