TV K3

android aplikacija

instaliraj

Stopa poreza na nepokretnosti u narednoj godini 20 odsto (VIDEO)

Stopa poreza na nepokretnosti u narednoj godini 20 odsto (VIDEO)

 Skupština grada Doboja utvrdila je danas poresku stopu za oporezivanje nepokretnosti u 2020. godini u visini od 20 odsto, izuzev nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost i koja iznosi 0,10 odsto.
Odbornici opozicije pozdravili su odluku da poreska stopa za nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost bude 0,10 odsto, ali su izrazili bojazan da su kriterijumi za primjenu nejasni.

Odbornik PDP-a Slobodan Vasiljević kaže da je neophodno da se u tekstu odluke jasno razdvoje privredne grane koje se bave proizvodnjom, a na koje bi se primjenjivala poreska stopa od 0,10 odsto.

Odbornik SP-a Vedran Gligorić ukazao je na potrebu primjene maksimalnog poreza za vlasnike koji posjeduju više stambenih i poslovnih nekretnina koje iznajmljuju drugim licima.

Potpredsjednik Skupštine garda Murvet Bajraktarević, koji je i privrednik, kaže da za privrednike koje se bave proizvodnjom predstavlja veliko opterećenje i poreska stopa od 0,10 odsto i da bi ona trebala ići na zakonski minimum.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili izvještaj o izvršenju budžeta grada u periodu 1. januara do 30. septembra, u kojem je iskazan budžetski deficit od 372.961 KM. Ostvreni su prihodi od 34.155.950 KM, a rashodi u iznosu od 34.528.911 KM.

Odbornici su prihvatili informaciju o javnom pozivu za sufinansiranje sredstava za kupovinu 100 stanova u svrhu podsticanja mladih bračnih parova na području grada Doboj, na koji je zaključno sa 15. novembrom stiglo 12 prijava.

Predsjednik Skupštine grada Sanja Vulić istakla je da je od ukupnog broja prijava zahtijevane krijterijume ispunilo 10 parova i najavila da će se javni pozivi za subvencionisanje objavljivati i u narednom periodu sve dok se ne popuni zadata kvota.

Usvojena je i odluka o usvajanju izmjene i dopune dijela regulacionog plana “Opšta bolnica” Doboj – skraćeni postupak, a po zahtjevu Uprave Bolnice “Sveti apostol Luka” radi planiranja izgradnje novog objekta sa pristupnom saobraćajnicom i infrastrukturom.

Odbornici su odobrili do 30.000 KM za kupovinu stambene jedinice na ime trajnog stambenog zbrinjavanja porodice Duška Stojanovića iz Šešlija, koji je ostao bez oka i šake, a izdržava dvoje djece u veoma neuslovnoj kući.

Sredstva u iznosu od 20.000 KM, obezbijediće Republički sekretarijat za raseljena lica Srpske a do 10.000 KM biće obezbijeđeno iz budžeta Doboja.

Usvojen je Program mjera i aktivnosti za utvrđivanje stanja i uređenju prostora za 2020-2021. godinu, koji predviđa i izradu Prostornog plana grada do oktobra 2020. godine, te izradu Urbanističkog plana grada u roku od dvije godine nakon usvajanja Prostornog plana, s obzirom da je postojeći usvojen 1986. godine.

Odbornici su usvojili odluku o utvrđivanju kriterijuma raspodjele budžetskih sredstava Zajednicama etažnih vlasnika /ZEV/ u hitnim slučajevima, prema kojoj će Grad izvršiti raspodjelu planiranih budžetskih sredstava u maksimalnom iznosu do 5.000 KM po jednom zahtjevu ZEV-a.

U okviru kadrovskih rješenja Vladimir Marković razriješen je sa mjesta direktora Fondacije Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, a na njegovo mjesto imenovan je Marko Nikolić.

Do povratka sa porodiljskog za direktora Centra za obrazovanje i kulturu privremeno je imenovana Lidija Žarić.

Prije usvajanja dnevnog reda odbornik Dragić Ružojčić izjasnio se da djeluje kao odbornik SDS-a.

Na današnjoj 24. redovnoj sjednici Skupštine grada raspravljano je o 21 tački.

SRNA

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.