Stanić: Poljoprivredno zemljište dati na korištenje sitnim proizvođačima

December 10, 2019, 12:42 pm

Najbolji način da se stanovništvo u Republici Srpskoj zadrži na selu je da se državno poljoprivredno zemljište, umjesto tajkunima bliskim vlasti, na korištenje dodijeli sitnim proizvođačima, kazao je šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić.

On je tokom rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama kazao da su sitni poljoprivredni proizvođači, kao najčestitiji dio ovog društva, potpuno zapostavljeni od strane vlasti.

– Imamo porodice u kojima se deset članova bavi poljoprivredom, a da ne mogu iznajmiti državno zemljište na korištenje. Njima je ostavljeno samo da posmatraju kako razni prevaranti, koji nemaju ni jedno grlo stoke, mešetare tom zemljom- navode u saopštenju iz SDS Stanićeve reči.

Da stvari budu još gore, kako se navodi u saopštenju SDS, postoje slučajevi gdje je pojedincima bliskim vlasti omogućeno da bez plaćanja ikakve naknade koriste najplodnije državno poljoprivredno zemljište.

-Ko uzima pare od koncesione naknade za hiljade hektara državnog zemljišta u Gradišci koje se obrađuje, a da Republika Srpska od toga ne dobija ni jednu marku- upitao je Stanić tokom skupštinske rasprave.

Izvor: srpskainfo  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *