Još jedan potpredsjednik protiv Aćimovića: Hoće li DNS morati da bira novog kandidata za ministra?

December 10, 2019, 1:07 pm

Osim Darka Banjca, još jedan potpredsjednik DNS, Nenad Nešić, ne slaže se sa odlukom stranke da Draško Aćimović bude kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, saznaje Srpskainfo od izvora u DNS.

Kako smo juče objavili, Banjac je bio izrazito nezadovoljan odlukom vrha stranke da za ministra kandiduje Aćimovića jer je on pridošlica, a ne kadar od povjerenja DNS.

Saznajemo da Banjac nije usamljen, da i Nešić dijeli isti stav, te da nije isključeno da organi DNS ponovo glasaju o kandidatu.

– Milorad Dodik, lider SNSD, najače stranke u koaliciji, najblaže rečeno nije zadovoljan kandidatom DNS koji zajedno sa budućim ministrima iz SNSD, Stašom Košarcem i Vojinom Mitrovićem, treba da nastupa jedinstveno u Savjetu ministara BiH. U slučaju da Dodik od DNS zatraži da predlože novog kandidata, o čemu se spekuliše, tada bi lider DNS Marko Pavić morao da bira: na jednoj strani su dvojica potpredsjednika, Banjac i Nešić, koji računaju da bi iza njih u takvoj situaciji stala većine regionalnih odbora DNS, a na drugoj strani je Aćimović, odnosno banjalučki odbor DNS koji ga je predložio po kumovskoj i finansijskoj liniji – tvrdi izvor Srpskainfo.

Podsjećamo, Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza juče je odlučilo da predloži Draška Aćimovića kao kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

Inače, Aćimović je bivši ambasador BiH u Belgiji, nekadašnji kadar SDP BiH i kum biznismena Vedrana Jarića.

Aćimović kaže da je u međuvremenu napustio SDP „zbog neslaganja sa njihovom politikom prema Republici Srpskoj“.

Izvor: srpskainfo  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *