SNSD zapečatio Bratićevu sudbinu?

January 17, 2020, 7:50 pm

SNSD će na narednoj sjednici Narodne skupštine RS podnijeti inicijativu za imenovanje Denisa Šulića iz SNSD-a na poziciju potpredsjednika iz reda bošnjačkog naroda.

Kako nam je potvrdio Igor Žunić, šef Poslaničkog kluba SNSD-a u parlamentu RS, odluku je donio Izvršni komitet stranke.

“Mi imamo stav da je naš kandidat za potpredsjednika NS RS iz reda bošnjačkog naroda Šulić i taj stav se nije promijenio”, rekao je Žunić u petak za “Nezavisne”. On je dodao da je skupštinski materijal za njegovo kandidovanje na ovu funkciju već spreman i da će narodnim poslanicima biti predložen na prvom narednom zasjedanju.

Što se tiče spekulacija da će imenovanje Mlađana Božovića, kojeg je DNS predložio za funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, biti povezano s vraćanjem Senada Bratića, poslanika grupe “Zajedno za BiH” i člana Predsjedništva SDA, na ovu funkciju, Žunić kaže da mu te kombinacije nisu poznate.

“Ne znam kako se to dvoje uopšte može vezati. Naš kandidat ostaje Šulić, ali, znate kako, u politici je sve moguće”, rekao je Žunić.

Podsjećanja radi, pojavile su se spekulacije da bi SDA namjerno mogla nastaviti odugovlačiti imenovanje Božovića dok se Bratić ne vrati na funkciju potpredsjednika, ali niko se o tome zvanično ne izjašnjava.

Kometar smo, osim od Bratića, tražili i od još nekoliko visokih funkcionera SDA, ali nam se niko nije javljao na telefon, iako su obećali komentar.

I Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, je prije nekoliko dana odbacio spekulacije o kombinacijama u vezi s ovim imenovanjima, uz napomenu da njemu kao predsjedniku stranke niko nije podnio bilo kakav zahtjev ili prijedlog u tom smislu.

“Mi smo našu odluku donijeli i sprovešćemo je. Potpredsjednik će biti Šulić”, rekao je on i dodao da je kasno sada vraćati se na to pitanje.

Izvor: NN/ Dejan Šajinović http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *