Sastanak Ćelića i Todorovića u Stanarima: Za upravljanje otpadom obezbijeđeno više od 300.000 KM

April 27, 2021, 1:02 pm

Nastavljaju se projekti Fonda za zaštitu životne sredine i opštine Stanari. Zajednički su do sada finansirani projekti u visini većoj od 300.000 KM. Direktor Fonda Srđan Todorović navodi da će se plan upravljanja otpadom za grad Doboj, koji se sprovodi u saradnji sa UNDP, proširiti i na opštinu Stanari.

Todorović je nakon sastanka, na kojem je razgovarano o pitanjima povećanja energetske efikasnosti na javnim objektima, upravljanju otpadom i problematikom vodosnadbijevanja, rekao novinarima da će se plan upravljanja otpadom za grad Doboj, koji se sprovodi u saradnji sa UNDP, proširiti i na opštinu Stanari.

“U tom pravcu Fond zajedno sa Opštinskom upravom Stanara obezbijediće sredstva da se poboljša stanje u Javnom komunalnom preduzeću `Ekosfera` kroz nabavku neophodne opreme i kapaciteta da se poveća obuhvat sakupljanja otpada i da se komunalno preduzeće dovede u poziciju da bude rentabilno”, rekao je Todorović.

Razgovarano je i o energetskoj efikasnosti, u okviru koje se i obnavlja osnovna škola „Desanka Maksimović“.

“Dogovorili smo se da će načelnik sa svojim saradnicima sagledati u kakvom su stanju područni objekti Osnovne škole `Desanka Maksimović` kako bismo zajedno našli sredstva da se ugrade mjere energetske efikasnosti”, rekao je Todorović.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić rekao je da ovoj lokalnoj zajednici predstoje mnogobrojni projekti, s akcentom da se podignu kapaciteti lokalnog komunalnog preduzeća na upravljanju otpadom, te utopljavanju javnih objekata.

Predsjednik lokalnog parlamenta Denis Stevanović naveo je do sada realizovane projekte sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Na sastanku Ćelića i Todorovića razgovarano je i o drugim temama. Osim upravljanja otpadom, riječi je bilo i o problematici vodosnadbijevanja u ovoj lokalnoj zajednici

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.