Prnjavorski prevoznici traže pomoć ili će morati obustaviti prevoz (FOTO)

April 27, 2021, 2:02 pm

Prnjavorski prevoznici apelovali su na nadležne da im se u što kraćem roku putem subvencija pomogne inače će kažu biti prinuđeni obustaviti dalji prevoz đaka i održavanja redovnih autobuskih linija na području opštine Prnjavor.

Privatni autobuski prevoznici Jelić, Domuz i Sarić, koji posluju na području opštine Prnjavor, izrazili su zabrinutost zbog neizvjesnog nastavka daljeg održavanja redovnih autobuskih linija i prevoza đaka u narednom periodu.

Prevoznik Zoran Jelić kaže da je situacija sve teža jer su zbog epidemioloških mjera i korona virusa morali uvesti dodatne linije na svaka dva sata kako bi se prilagodili nastavnom programu i jer im je od strane opštine obećana subvencija za dodatne troškove prevoza đaka i usklađivanje linija mimo predviđenog autobuskog reda vožnje.

Ova situacija zvanično traje od početka školske godine i od tada su, kaže Jelić, dva puta podnosili nadležnom Odjeljenju u opštinu zahtjeve za subvenciju ali do današnjeg dana im ništa nije isplaćeno a troškovi se gomilaju.

Prevoznik Jadranko Sarić koji saobraća na liniji Šarinci- Prnjavor, kaže da osim problema sa prevozom đaka postoji problem i sa brojem putnika koji se drastično smanjio u proteklih godinu dana od početka pandemije i promet se smanjio za preko 50 odsto.

Sarić dodaje i da ne mogu povećati cijenu mjesečnih karata kako bi nadomjestili razliku u troškovima jer su one i ovako za većinu roditelja preskupe.

Prevoznik Milovan Domuz vlasnik preduzeća “Domuz trans” kao i ostali ističe da imaju problem i sa velikim troškovima registracije autobusa koji stoje jer se registarcija za jedan veliki autobus kreće oko 2.500 KM.

Obećano im je bilo i uplaćivanje doprinosa za radnike od strane Vlade RS ali niko kaže ne računa da se ti doprinosi ponovo vraćaju u budžet a radniku treba isplatiti platu a prihoda nema. Dodaje i da su zbog aktuelne situacije otkazane i sve turističke ture.

Prnjavorski prevoznici apelovali su još jednom da se hitno iznađe neko rješenje i za njih jer su kako kažu sve opštine u okruženju izašle u susret i pomogle svojim prevoznicima navodeći Derventu i Banja Luku kao primjere.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.