TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sarajevo: Nastavak suđenja u predmetu “Veliki park” (VIDEO)

Sarajevo: Nastavak suđenja u predmetu “Veliki park” (VIDEO)

U Sudu BiH je nastavljeno suđenje komandantu Specijalne jedinice MUP-a tadašnje BiH Draganu Vikiću i još trojici optuženih za ubistvo zarobljenih pripadnika JNA 22. aprila 1992. godine u Sarajevu.

U predmetu “Veliki park”, osim Vikića, optuženi su bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova tadašnje BiH Jusuf Pušina, te Nermin Uzunović i Mladen Čovčić. Vikić, Pušina, Uzunović i Čovčić su, prema optužnici, bili informisani o zarobljavanju osam pripadnika JNA srpske nacionalnosti iz transportera u kvaru na području sarajevskog naselja Dobrinja.

Na današnjem ročistu svjedok Tužilaštva bio je Emir Dugalić koji je opisao šta je vidio te noći kada su nepoznati ljudi na lokalitetu Velikog parka u kombi utovarili tijela ubijenih vojnika. Nastavak suđenja zakazan je za 15.novembar.
Tijela pripadnika JNA sklonjena su i odvezena s ciljem uklanjanja i prikrivanja dokaza, ali su pronađeni djelimični posmrtni ostaci dvojice ubijenih, dok se za tijelima ostalih još traga.

Odbranu prvooptuženog Vikića koga je zastupao nedavno preminuli advokat Fahrija Karkin nastavlja branilac Adna Dobojlić. Ona je prokomentarisala ćinjenicu da je danas svjedok Tužilaštva potvrdio da je bivšeg pripadnika Ševa Nedžada Herendu viđao u blizini Doma policije.

Nastavak suđenja komandantu Specijalne jedinice MUP-a tadašnje BiH Draganu Vikiću i još trojici optuženih za ubistvo zarobljenih pripadnika JNA 22. aprila 1992. godine u Sarajevu zakazan je za 15.novembar kada će svoj iskaz dati svjedok pod rednim brojem 41.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.