Modriča: BO obilježila Mitrovdan u Miloševcu (VIDEO)

November 8, 2018, 8:16 pm

Slava Boračke organizacije Mitrovdan, obillježana je danas i u Modriči, tačnije Mjesnoj zajednici Miloševac.

Polaganjem cvijeća i služenjem parastosa na spomen–obilježju u Miloševcu, te lomljenjem slavskog kolača, Boračka organizacija opštine Modriča proslavila je Mitrovdan – slavu boraca Republike Srpske.

Obilježavanje krsne slave je prilika da se prisjetimo poginulih saboraca, te da se evociraju uspomene na odbrambeno-otadžbinski rat u kome je za slobodu srpskog naroda i Repbuliku Srpsku svoje živote dalo 255 boraca iz Modriče, rekao je predsjednik opštinske Boračke organizacije Milutin Vračević.

Dodao je Vračević, da je ovo prilika da se ukaže i na potrebu za zapošljavanjem demobilisanih boraca, kako bi bio poboljšali socijalni status branilaca Republike Srpske.

Obilježvanjem Mitrovdana pokazujemo da se ne predajemo, te da ćemo čuvati tekovine RS, rekao je član Predsjedništva BO Modriča i predsjednik Mjesne boračke organizacije Miloševac Savo Ilić.

Obilježavanju krsne slave prisustvovali su i posljednji komandant Trebavske brigade Petar Milošević, načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, poslanik u Narodnoj skupštini Repbulike Srpske Bojan Vidić, te predstavnici mjesnih boračkih organizacija Modriče.

https://www.youtube.com/watch?v=3ysl8WyQrGs

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *