Raspada se Prljavo kazalište?

May 5, 2022, 2:57 pm

Zagrebom je dramatično proteklih dana kružila vijest kako Prljavo kazalište odlazi u istoriju, da su se razišli članovi, da je došlo do svađe i da Jasenko Houra radi novi bend.

Priča nije daleko od istine, do razlaza među članovima je došlo. Dugogodišnji bubnjar Tihomir Fileš i član prve postave muzičara iz Dubrave zaštitio je prava na ime benda, kao i, navodno, na još neke pjesme.

“Odvjetnik mi je rekao da ne pričam još ništa o tome”, javio nam portalu 214sata Fileš.

Sve je potvrdio i vođa Prljavog kazališta Jajo Houra, sinonim za bend, bez kojeg ovakvih uspjeha i dugotrajnosti vjerojatno ne bi ni bilo.

“Nisam imao pojma da je on to zaštitio, a to je napravio prije nekoliko godina. No ne brinem zbog toga, pa ne može čovjek baš hodati cestom i samo se upisivati, pa trebat će se tu valjda nešto i dokazati. Ili netko misli da novac od tantijema od, primjerice, ‘Ruža Hrvatska’ ne bi trebao ići mojoj djeci ili nekom drugom?”, rekao nam Houra.

Dodao je i da nije znao kad je navodno Fileš u ime njih dogovorio koncerte u jeku lockdowna, kad je bila kampanja “Jer svirati se mora”, kao podrška zbog kovid mjera.

Dodao je Houra i kako sprema nove materijale, odnosno album, koji je praktički gotov i dogovaraju koje će singlove prve “pustiti”; Tu je i mjuzikl na kojem radi. Uglavnom, nastavlja raditi kao da se ništa ne događa, iako će sve vjerojatno završiti na sudu.

“Vjerujte mi, nisam se čuo s njim dvije godine, pa preko čovjeka koji nam radi razglas saznali smo da je bolestan. Pa bio je i Bodalec, ali se javio, rekao da ima problema i da će oporavak trajati šest mjeseci. Ma nema problema prijatelju, čekat ćemo. I jesmo, sad je u redu”, u dahu nam je ispričao Jajo.

A sve je, kako je rekao, prije nekoliko godina saznao slučajno. Nazvao ge je dugogodišnji prijatelj, ujedno i prvi pjevač Prljavog kazališta, Davorin Rinči Bogović. “Tek sad vidim tko je pravi Heroj ulice”, govorio mu je Rinči aludirajući na veliki hit, ali i ime firme…

“Onda smo išli provjeravati što je i saznali da ima još toga. No da ponovim, mi radimo i dalje, pripremamo se, a o ovom neću gubiti vrijeme i opterećivati se. Bilo je ljudi koji su mi i gore stvari u životu napravili pa sam išao dalje. Tako će biti i sad, a ako treba, onda ćemo se i dokazivati”, dodao je Houra.

Kako je i spomenuo, imao je bend već turbulencija, jedna od njih je i kad je iz benda otišao Bogović. Bili su slavni, probili se, koncerti sve veći, ukratko, postali su prepoznatljivi. Jedna od stvari je bila i rečenica koju je upravo Rinči izgovorio: “Ja sam Davorin Bogović, a sve oko mene je crno-bijeli svijet”. Ostali su u dobrim odnosima, ponekad im Rinči i gostuje na nekoliko pjesama.

“Ja sam dobar s obje strane i ne želim sad ulaziti u rasprave. Ako ću trebati odlučivati, onda sam odlučio biti suzdržan”, rekao je Bogović pa nastavio:

“Vlasnici imena smo svi koji smo tad bili i o tome odlučivali, a to su Zoran Cvetković, Nino Slave Hrastek, Filko, Jajo i ja. Mi smo listali Alan Ford i došli do epizode ‘Broadway’ te bend nazvali Prljavo kazalište.”

Danas pjevača ima, ali možda će trebati novoga bubnjara ako se ne uspiju dogovoriti…

(24sata)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *