Ministarstvo pravde traži ukidanje posebnih mjera za ulazak stranaca u BiH

May 5, 2022, 3:06 pm

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine dostavilo je incijativu za ukidanje posebnih mjera za ulazak stranaca u BiH, koje je Savjet ministara BiH na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH donijelo u proteklom periodu u cilju poduzimanja mjera u borbi protiv daljeg širenja virusa korona.

S obzirom na to da je trenutna epidemiološka slika u Bosni Hercegovini već duži vremenski period povoljna, a vodeći se službenim informacijama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Javne zdravstvene ustanove Republike Srpske, Ministarstvo je uputilo prijedlog Ministarstvu sigurnosti BiH na dalje postupanje.

Nadalje, ministar pravde Josip Grubeša je istaknuo da ovaj prijedlog ne znači završetak pandemije virusa korona, niti da građani ne trebaju voditi računa o svom zdravlju u skladu s preporukama nadležnih tijela, saopšteno je iz Ministarstva pravde BiH.

Ministarstvo pravde BiH na ovaj način, kako se navodi u saopštenju,  uputilo je Incijativu kako bi Savjet ministara BiH stavilo van snage “Odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH”.

Izvor: Fena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *