Protest bivših radnika MUP-a Srbije u Kosovskoj Mitrovici

February 23, 2015, 2:26 pm

Bivši radnici zatražili su da im Beograd, odnosno MUP Srbije, i Komanda KPS-a odgovore na molbe za raspoređivanje podnesene prošle godine.

 

Stanice policije MUP-a Srbije ugašene su prošle godine, a zaposlenima je savjetovano da podnesu zahtjeve za raspoređivanje u nekoj od četiri policijske stanice KPS-a na sjeveru Kosova.

 

Samostalni sindikat policije Srbije dao je punu podršku današnjim protestima bivših pripadnika MUP-a Srbije, održanim u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

 

Predrag Đorđević, predsjednik tog sindikata, navodi da je protest opravdan, ali da zahtjevu za raspoređivanje u KPS treba priključiti i dodatne zahtjeve još oko 800 pripadnika bivšeg MUP-a Srbije sa teritorije južnog Kosmeta.

 

“Osim 152 bivša radnika MUP-a Srbije sa prostora severa Kosmeta koja nisu integrisana u Kosovsku policijsku službu i koji su sada prevremeno penzionisani, postoji i još oko 800 pripadnika bivšeg MUP-a Srbije sa teritorije južnog Kosmeta koji nisu integrisani u sistem KPS-a i oni su prevremeno penzionisani”, navodi se u saopštenju iz Samostalnog sindikata policije Srbije.

 

Sindikat najavljuje da će se, u zavisnosti od daljih postupaka i ishoda, protestima pridružiti i radnici bivšeg MUP-a Srbije sa teritorije južno od Ibra, koji imaju više nego jasne zahtjeve da odmah i bezuslovno budu primljeni u KPS ili da im se omogući vraćanje u radni odnos u MUP-u Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.