TV K3

android aplikacija

instaliraj

Preradović: Više brige o održavanju drvoreda u Prnjavoru (VIDEO)

Preradović: Više brige o održavanju drvoreda u Prnjavoru (VIDEO)

Načelnik odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i investicije opštine Prnjavor Dalibor Preradović, održao je konferenciju za novinare o održavanju drvoreda i stabala u gradskim parkovima i ulicama na području grada.

Lokalno odjeljenje je u prethodnom periodu izvršilo sječu bolesnih drveća, ali i drveća koja su bila opasnost po prolaznike.

Akcija održavanja drvoreda na području Prnjavora izvršena je prethodnih dana. Akcija je počela 2018. godine kada je nadležno odjeljenje angažovalo šumsku upravu Prnjavor da procjeni sva stabla drvoreda na području grada Prnjavora.

Time su obuhvaćeni drvoredi u ulici Svetog Save, Beogradskoj, Hilandarskoj, ulici Novaka Pivaševića, u parku kod sportske dvorane Sloga te drveća u školskim dvorištima.

Načelnik odjeljenja za stambeno komunalne poslove i investicije Dalibor Preradović naveo je i nekoliko primjera obrušavanja stabala, izazvanog udarima vjetra, ali i bolestima. Srećna je okolnost da to nije uzrokovalo fizičke povrede prolaznika.

“Svi smo svjedoci 2017. godine olujnog nevremena sa kraja godine koji je u parku u Beogradskoj ulici izvalio preko 20 stabala. Takođe, istog dana u istoj ulici, u neposrednoj blizini pekare Amico došlo je do pada drveta na jedno putničko, motorno vozilo. U putničkom motornom vozilu bila su dva odrasla lica i dvoje djece. Sva sreća u tom trenutku niko nije nastradao,” istakao je Preradović.

Slična situacija desila se 2014. godine kada je u gradskom parku grana Smreke pala djetetu na nogu, a istom je noga slomljena. Stručna komisija koja je procijenila stanje i dala preporuke imenovana je od strane šumske uprave Prnjavor. Izvještaj je sačinjen od strane stručne komisije u sastavu Dragomir Drakulić i Kosta Lovre dipl. Inženjeri šumarstva, te Borko Savić šumarski tehničar.

Preradović je najavio da će umjesto starih stabala biti zasađene nove mladice, kao što je ovog proljeća u Ulici Vuka Karadžića,već zasađeno pedesetak sadnica.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.