TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nakon oca optužen i sin za eksploataciju šljunka

Nakon oca optužen i sin za eksploataciju šljunka

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske dostavila je dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu Dopunu izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv lica S.N. iz Doboja zbog postojanja sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja, čime je firmi pribavio proivpravnu korist od oko dva miliona KM.

U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da postoji sumnja da je S.N. izvršio krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi na način da je u namjeri da privrednom društvu iz Doboja pribavi protivpravnu imovinsku korist, u vremenu od 1. januara 2014. do 18. jula 2017. godine, na osnovu faktički povjerenih mu poslova bez zaključenog ugovora, bez odobrenja Javne ustanove “Vode Srpske” Bijeljina i bez saglasnosti resornog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske za uređenje riječnog korita rijeke Bosna na lokalitetu Velika Bukovica-Doboj, u ime i za račun Društva organizovao, vodio, izdavao usmena uputstva i naloge, nadzirao iskop i dislokaciju mineralne sirovine-riječnog šljunka u ukupnoj količini od 120.834,3 metara kubnih, a zatim u ime i za račun privrednog društva dogovorio dalju prodaju šljunka drugim privrednim društvima.

Na ovaj način je privrednom društvu pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 1.488.773 KM.

U saopštenju se ističe da se S.N. sumnjiči da je počinio i krivično djelo protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja na način što je u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, u vremenu od 18. jula 2017. do 31. decembra prošle godine, na osnovu faktički povjerenih mu poslova bez zaključenog ugovora, bez odobrenja Javne ustanove “Vode Srpske” Bijeljina i bez saglasnosti resornog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za uređenje riječnog korita rijeke Bosna na lokalitetu Velika Bukovica-Doboj, u ime i za račun Društva organizovao, vodio, izdavao usmena uputstva i naloge, nadzirao iskop i dislokaciju mineralne sirovine-riječnog šljunka u ukupnoj količini od 82.615 metara kubnih, a zatim u ime i za račun privrednog društva ugovorio dalju prodaju šljunka drugim privrednim društvima.

Na ovaj način, privrednom društvu pribavljena je protivpravna imovinska korist u iznosu od 540.557 KM.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Slobodanu Ninkoviću, sinu Milana Ninkovića.

Protiv Milana Ninkovića i preduzeća “Dijamant” iz Doboja 29. maja MUP Srpske je podnio izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi, protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave čime je pričinjena šteta veća od dva miliona KM.

SRNA

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.