TV K3

android aplikacija

instaliraj

Podgorica odradila ključne reforme za članstvo u alijansi

Crna Gora je napredovala na putu priključenja NATO i odradila ključne reforme, poručio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Podgorica odradila ključne reforme za članstvo u alijansi

Stoltenberg je, nakon sastanka u Briselu sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, rekao da su proširenja NATO politički i istorijski uspjeh, a da je Crna Gora učinila veliki napredak na putu evroatlantskih integracija.

On je ukazao da Crna Gora nastavlja da doprinosi u operacijama u Avganistanu, kroz finansijsku i operativnu pomoć.

Stoltenberg je podsjetio da su otvoreni intenzivirani razgovori NATO i Crne Gore, kao i da će ministri spoljnih poslova država članica do kraja godine odlučiti da li da pozovu Crnu Goru.

Današnji sastanak je, kako je naveo, važan korak da se vidi koje su reforme izvršene, ali i da se ukaže na ono što još treba uraditi.

Đukanović je rekao da je današnji sastanak šansa da se nastavi kvalitetan kontinuirani dijalog Crne Gore i NATO, naglašavajući očekivanje da Crna Gora do kraja godine dobije poziv za članstvo.

On je podsjetio da Crna Gora i NATO vode intenzivirane i fokusirane razgovore, ukazujući na aktivnosti koje se provode u okviru četiri ključne oblasti na kojima je fokus.

Prema njegovim riječima, politika “otvorenih vrata” značajna je za Crnu Goru, ali i za cijeli region.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.