Otkazano ovogodišnje izdanje tradicionalnog turnira “Derventa futsal”

November 30, 2020, 9:08 am

Organizacioni odbor tradicionalnog Međunarodnog turnira „Derventa futsal“ koji se igra u Sportskom centru u Derventi, odlučio je da se ovogodišnje izdanje turnira otkaže zbog epidemiološke situacije i pandemije virusa korona, saopšteno je iz Organizacionog odbora.

„Nakon dužeg razmatranja svih parametara i imajući u vidu epidemiološku situaciju, te trenutnih mjera donijeli smo ovu odluku. Samo igranje Derventa futsala bez prisustva publike  za koju se i igra ovaj naš turnir, a  koje je neminovno  mislimo da gubi svoj osnovni smisao, a to je druženje i uživanje u majstorijama najboljih igrača ove igre. Vjerovatno sve ekipe koje su dolazile van BiH ne  bi mogle odazvati se a svaki turnir do sada smo imali od 10-15 ekipa na našem turniru koje dolaze iz drugih država, te mogućnosti zaraze na samom održavanju turnira uticalo je na ovakav korak“, navodi se u saopštenju.

U istom se dodaju da smatraju da je zdravlje svih učesnika manifestacije najbitnije i da će sljedeće godine biti stvoreni uslovi za organizovanje ove naše tradicionalne manifestacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *