TV K3

android aplikacija

instaliraj

Održan humanitarni koncert za pomoć Darku (19) koji treba transplataciju srca

Održan humanitarni koncert za pomoć Darku (19) koji treba transplataciju srca

U Novom Gradu sinoćje održan humanitarni koncert koji su, uz pomoć nastavnika, pripremili učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” s ciljem prikupljanja pomoći za liječenje devetnaestogodišnjeg Darka Drljače iz ove opštine kome je potrebna transplantacija srca.

Direktor škole Miranda Baltić rekla je da su koncert inicirali đaci koji su pokazali solidarnost sa bivšim učenikom ove škole.

– Učenici su sami izradili plakate za ovaj događaj i zahvalnice za sve koji su večeras podržali akciju – rekla je Baltićeva.

U organizaciji Fudbalskog kluba “Sloboda”, u kojem je Drljača godinama trenirao, sutra će biti odigran humanitarni turnir na kojem će učestvovati svi fudbalski klubovi iz Novog Grada.

U okviru akcije “Srcem za Darka” sutra će biti održan još jedan humanitarni koncert u novogradskoj diskoteci.

Drljača je, 5. oktobra, iz Banjaluke prevezen na Institut za kardiovaskularne bolesti u Beogradu, a od sinoć je obavljeno više operativnih zahvata, među kojim i ugrađivanje mehaničke srčane pumpe.

Humanitarnu akciju su 4. oktobra pokrenuli Drljačini prijatelji koji su postavili kutije za prikupljanje pomoći na više lokacija u Novom Gradu. U međuvremenu je akcija proširena i na susjedne opštine u kojima su, takođe, organizovani humanitarni događaji.

Novac se može uplatiti i na žiro račun Darkovog oca LJubomira 5521153370486505 u Adiko banci.

(SRNA)

Komentarišite

Your email address will not be published.