Odredite kakva ste osoba na osnovu rukopisa

June 24, 2016, 10:38 am

Veličina slova

Čovjek krupnog rukopisa često je egocentričan, sa izraženom potrebom za aktivnim društvenim životom. Na druge obično gleda s visine i najčešće dominira u verbalnoj komunikaciji i uopšte u društvu. Čovjek koji ima rukopis srednje veličine u principu je spreman da se prilagodi i uklopi u svaku sredinu. Nije previše otvoren, ali ni zabarikadiran u svoj svijet. Ponašanje mu je pristojno, ne diže glas za svaku sitnicu, a staloženost je bitna odlika njegovog karaktera. Sitan rukopis najčešće posjeduju obrazovani ljudi, skloni da se u svakoj prilici posluže svojim razumom. Uglavnom su okupirani misaonim radnjama, pa se najčešće sreću među naučnicima i istraživačima. Njihove emocije i razum uvijek se dopunjuju i gotovo uvijek su u skladu. Ukoliko je riječ o sasvim sitnom rukopisu, koji više liči na pravu liniju, to je znak da je osoba iskompleksirana, da se povlači u sebe i potcjenjuje svoje vrijednosti. Ako rukopis nije ujednačen, čas je krupan, čas sitan, čas osrednji, znači da je osoba nestalna, da joj raspoloženja osciliraju i da je vrlo osjetljiva. Ako se slova idući ka kraju smanjuju, reč je o duhovno zreloj, stabilnoj osobi, ali ako se slova na kraju reči povećavaju, to je dovoljno da se zaključi kako je reč o emocionalno nezreloj i nestalnoj ličnosti.

Čitko i nečitko

Rukopis iskošen udesno govori o emocionalno toploj i darežljivoj osobi, jak pritisak na papir otkriva energičnu, liderstvu sklonu ličnost, dok okruglasta slova upućuju na nizak nivo agresivnosti. Ako vam je rukopis čitak, okolini šaljete poruku hoću, mogu i znam da dobro komuniciram s ljudima. Ukoliko je rukopis nečitak, poruka je suprotna. Međutim, nemojte odmah da klonete ako se to ne slaže s onim što nosite u sebi, jer izuzetaka ima toliko da se ovo pravilo dovodi u pitanje. Čitak rukopis, koji čuva sve odlike klasičnog školskog pisanja, ne upućuje na najiskreniju, najotvoreniju i najjasniju komunikativnost, već naprotiv, na pretvaranje i foliranje. Bolji dio grafološke analize otkriva, spolja gledano, jednostavnu, otvorenu, srdačnu, komunikativnu osobu koja poštuje i praktikuje pravila lijepog ponašanja.

Štampana slova

Štampano pismo manje govori o vlasniku od njegovog pisanog rukopisa. Pisati štampano znači pisati sporije, s više koncentracije, i to je još jedan znak potrebe da se konci drže u svojim rukama i kontrolišu drugi, ali i situacija u kojoj se pisar nalazi. Nikada ne otkriva karte do kraja, jer uvek nešto važno skriva o sebi, posebno ako naglo sa štampanih prelazi na pisana slova. Osobe s kombinovanim štampano-pisanim rukopisom češće poručuju laž nego istinu. Možda ste nekada dobili ljubavno pismo s pisanim rukopisom, a reči volim te bile su napisane štampanim slovima. Zapitajte se šta se iza toga krije. Potpuno nečitljiv rukopis sreće se kod osoba kojima nije mnogo stalo do odnosa s javnošću ili koje imaju ozbiljnih teškoća u opštenju s drugima.

Značenje potpisa

Potpisi u grafologiji zauzimaju posebno značajno mjesto. Čovjek se svojim potpisom prosto legitimiše, njime ovjerava i otkriva svoju ličnost. Čitak i jasan potpis otkriva poštenu osobu na koju se u svakom trenutku možete osloniti. Sićušan, stisnut potpis znak je da je njegov vlasnik opterećen nekim kompleksima niže vrijednosti. Upadljiv veličinom i ukrašen potpis otkriva osobu lošeg ukusa, koja je pritom veoma uobražena. Kako piše sajt lisa.rs stručnjaci tvrde da se duh ispoljava u svemu što se čini i da se rukopis može tumačiti kao jedan vid ekspresivnog ponašanja. Prednost grafologije je to što rukopis ostavlja trajan trag, pa su samim tim moguće nove analize većeg broja grafologa i psihologa. Grafološka analiza rukopisa odnosno dešifrovanje dubinskih crta, stavova i vrednosti ličnosti jeste složen i višefazni proces.  U galeriji pronađite potpis sličan vašem i provjerite koliko je ova nauka tačna.
(Nezavisne)
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *