TV K3

android aplikacija

instaliraj

Obilježen Dan i Krsna slava opštine Petrovo (VIDEO)

Obilježen Dan i Krsna slava opštine Petrovo (VIDEO)

Svečanom sjednicom, na kojoj su zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene opštinske nagrade i priznanja, u Petrovu je danas obilježeno 27 godina ponovnog postojanja ove opštine. Lomljenjem slavskog kolača proslavljen je Miholjdan, Krsna slava ove lokalne zajednice.

Delegacija Evropske Unije u BiH ovogodišnji je dobitnik najvišeg priznanja opštine Petrovo, Povelje opštine, koja se dodjeljuje instutucijama ili organizacijama koje su dale značajan doprinos razvoju opštine. Kako je navedeno u obrazloženju ovo najviše opštinsko priznanje zasluženo je nesebičnom pomoći koju je Delegacija EU u BiH pružila opštini Petrovo nakon elementarnih nepogoda u protreklih godinu dana.

Šef delegacije, ambasador Lars Gunar Vigemark, iz zdravstvenih razloga nije bio u prilici da preuzme priznanje pa će isto biti uručeno naknadno. Plaketom opštine „Miholjsko ljeto“ odlikovan je Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Obraćajući se prisutnima na svečanoj sjednici Skupštine opštine načelnik opštine je istakao da je proteklih godinu dana, uz tri elementarne nepogode i velike materijane štete, bilo izuzetno teško za ovu lokalnu zajednicu.

Na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine opštine zlatnim značkama odlikovani su privrednik Uroš Todorović iz Doboja te posthumno Vlado Dujković iz Petrova, dok su srebrne značke dobili Zoran Marjanović iz Porječine i Vedran Vidaković iz Kakmuža. Šestoro učenika nagrađeno je novčanim nagradama od po stotinu maraka a uručeno je i pet pismenih pohvala.

Svečanoj sjednici prethodio je parastos poginulim borcima u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovu i polaganje cvijeća u spomen-sobi i na spomen groblju u centru Petrova. Lomljenjem slavskog kolača i slavskom trpezom proslavljen je Miholjdan, Krsna slava opštine Petrovo.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.