TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Nije partija jedan čovjek, partija smo svi mi”- poručeno sa skupa podrške jedinstvu SP-a (VIDEO)

“Nije partija jedan čovjek, partija smo svi mi”- poručeno sa skupa podrške jedinstvu SP-a (VIDEO)

Danas je u Banjaluci održan skup podrške jedinstvu Socijalističke partije, narodnim poslanicima Socijalističke partije i Gradskom odboru SP Banjaluka.

Skup je održan u organizaciji članova i simpatizera SP, koji su pozvali predsjednika Gradskog odbora Gorana Selaka, narodne poslanike i predsjednika SP Petra Đokića da im se obrate.

Prethodno je Petar Đokić izjavio je da ova partije nije organizator nikakvog okupljanja ispred stranačkih prostorija u Banjaluci, te istakao da su pozivom na takvo okupljanje zloupotrijebljeni lični podaci članova stranke.

Ispred prostorija Socijalističke partije u Banjaluci okupilo se nekoliko stotina članova i simpatizera stranke. Neki od njih nosili su i transparente na kojima su ispisane poruke kojima traže ostavku Petra Đokića, poručujući da su socijalisti partija, a ne Petar. Narodni poslanik i predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Goran Selak pozvao na jedinstvo u partiji u cijeloj Republici Srpskoj i poručio da članovi SP-a neće dozvoliti cijepanje partije.

Selak je najavio i svoj dolazak na sutrašnju sjednicu Glavnog odbora partije u Doboju, iako nije pozvan. A problemi u partiji su kaže počeli kada su počeli ukazivati na probleme.

Poslanik SP-a Andrea Dorić rekla je da još nije isključena iz stranke, ali da je došla da podrži Selaka zbog, kako je objasnila, izuzetnog rezultata ostvarenog na izborima 2018. godine. Ona je navela da lider stranke nije želio da sasluša njihove zamjerke na probleme u ministarstvu koje vode i na postupke koje se odnose na kadrovsku politiku.

Predsjednik SP Petar Đokić izjavio je ranije da ova partije nije organizator nikakvog okupljanja ispred stranačkih prostorija u Banjaluci, te istakao da su pozivom na takvo okupljanje zloupotrijebljeni lični podaci članova stranke.

Turbulencije u SP-u počele su prije dva dana kada je grupa poslanika ove stranke napustila sjednicu Izvršnog odbora partije, nakon čega su zatražili od premijera Radovana Viškovića smjenu ministra rudarstva i energetike i predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića.

Nakon toga, Đokić je isključio iz partije Maksima Skoku, Gorana Selaka i Milenka Savanovića, te dodao kako očekuje da mandati u Narodnoj skupštini Republike Srpske budu vraćeni ovoj političkoj partiji.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.