Nije mu bilo pomoći: Dobio je cigaretu, vino i zalazak sunca…

Nije mu bilo pomoći: Dobio je cigaretu, vino i zalazak sunca…

Bolnica u Danskoj prekršila je zabranu pušenja i alkohola kako bi umirućem čovjeku ispunili posljednju želju. Čovjek je htio uživati u zalasku suncu uz čašu vina i posljednju cigaretu.

Medicinsko je osoblje ukinulo zabranu pušenja u bolnici u Danskoj, kako bi ispunili posljednju želju Carstenu Flemmingu Hansenu. Na slici je dirljiv prizor umirućeg čovjeka koji uživa u svojim omiljenim stvarima: Uživa u zalasku sunca uz vino i cigarete, prenosi “Daily Mail”.

Carsten je doveden u bolnicu zbog puknute arterije u trbuhu, za operaciju je bio preslab te je umirao u bolnici od unutarnjeg krvarenja, piše “24sata“.

– Ispunjena je posljednja želja moga oca, zadnji put je uživao u cigaretama i vinu. To mu je puno značilo, bilo mu je teško jer je u bolnici pušenje zabranjeno. Stvarno je htio uživati u svojoj posljednjoj cigareti – rekla je Mette Gold Bech Demuth, kći umirućeg Carstena.

Osoblje bolnice odlučilo je dopustiti Carstenu da uživa u posljednjim danima svoga života te su njegove posljednje trenutke objavili na Facebooku.

– Atmosfera je bila vrlo opuštena i ugodna. Naravno da su njegovi bližnji bili tužni jer je bio na rubu smrti, ali bilo je vrlo ugodno – rekla je medicinska sestra Rikke Kvist.

Bolnica je uz sliku objavila: “Porodica se složila da je Carstenova posljednja želja bitnija od bilo kakvih zabrana i liječenja.”

Komentarišite

Your email address will not be published.