TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mira Marković kreminirana u Moskvi

Mira Marković kreminirana u Moskvi

Posmrtni ostaci Mirjane Mire Marković, udovice bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, kremirani su danas u Moskvi, objavila je BK televizija.

Kremaciji je prisustvovao sin Marko Milošević, a na oproštaju su s mnogo ljubavi i pijeteta govorili Sergej Nikolajevič Baburin, akademik i nekadašnji potpredsjednik ruske Dume, i Vladimir Ivanovič Dobrenkov, prorektor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov na kojem je Mira Marković, kao doktor sociologije, bila počasni profesor.

Kremaciji je prisustvovalo osoblje ambasade Srbije i uzak krug prijatelja, što je bila želja porodice.

BK televizija podsjeća da je kćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, bila spriječena da prisustvuje jer ne posjeduje putne isprave i ostala lična dokumenta, zbog čega nije mogla da bude ni na sahrani svog oca 2006. godine.

Urnu će sutra u Srbiju, kako se navodi, donijeti najbolji prijatelj Mire Marković, Dragomir J. Karić, koji će na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” sletjeti u 19 časova redovnim letom iz Moskve.

On će predstavnicima Udruženja “Sloboda” predati urnu, koja će u petak uveče biti smještena u porodičnoj kući Milošovića u Požarevcu.

BK televizija navodi da pepeo neće biti dijeljen na tri dijela, kako se prethodnih dana spekulisalo u pojednim medijima.

U subotu u 15 časova urna sa pepelom biće položena ispod lipe u dvorištu porodične kuće, u kojem počiva i Slobodan Milošević, a opelo će služiti sveštenstvo SPC Eparhije braničevske, koje po ovlaščenju članova porodice organizuje Vojislav Šešelj.

Mira Marković preminula je u nedelju u 77. godini u Moskvi uslijed komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

(Tanjug)

Komentarišite

Your email address will not be published.