Milan Kojić iz Doboja prvi doplivao do Časnog krsta (VIDEO)

January 19, 2020, 4:01 pm

Milan Kojić iz Doboja prvi je doplivao do Časnog krsta na Medvjeđem jezeru-Krčmarica kod Doboja i osvojio zlatni dukat. Plivanje za časni krst organizovalo je Udruženja za razvoj seoskog turizma i čuvanja nasljeđa “Staro nasljeđe” iz Gornje Paklenice, pod pokroviteljstvom Gradske uprave i uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve i Turističke organizacije grada Doboja.

Hladnoća,snijeg i temperatura ispod nule nisu bile prepreka 16-em Milanu Kojiću iz Doboja da prvi dopliva do časnog krsta.Ovaj učenik dobojske Gimnazije je odavno imao želju da pliva za krst časni.Želja mu se i ostvarila,te je u svom prvom bogojavljenskom plivanju uspio da prvi stigne do časnog krsta.

Pobjedniku je uručen zlatni dukat.Po zlatni dukat dobili su najstriji,ali najmlađi učesnik Marko Kvačević,koji ima svega 11 godina.

Na ovogodišnjem plivanju za krst časni na Medvjeđem jezeru-Krčmarica na ozrenu učestvovalo je 23 takmičara.Čak njih četiri bilo je sa Kosova.Organizator plivanja za časni krst drugu godinu za redom bilo Udruženje za razvoj seoskog turizma i čuvanja nasljeđa “Staro nasljeđe” iz Gornje Paklenice uz podršku grada Doboja.

Više od 20 hrabrih i odvažnih plivača za krst časni pozdravio je veliki broj okupljenih ljudi,koji su došli da ih bodre i daju im podršku.Kako je najavljeno plivanje za časni krst na Okolištima Ozrenu biće organizovano i naredne godine.

TV K3 http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *