TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kako da parfem potraje što duže

Dobar parfem je investicija – sigurno jedan od najskupljih komada u svakoj kozmetičkoj torbici. To je i razlog više da se razočaramo onda kada ne traje onoliko dugo koliko bismo željeli, zar ne? Evo nekih trikova kako da ponesemo svoj parfem sa stilom.

Kako da parfem potraje što duže

Ako i vi muku mučite s pronalaženjem načina kako da parfem što duže traje u toku dana, onda je ovaj tekst pravo mjesto za vas.

Vrijeme nanošenja

Da li ste ikada razmišljali o ovome? Mi baš i nismo! Stručnjaci savjetuju da nikako ne prskamo parfem na sebe čim izađemo iz tuš kabine, već tik prije nego što se obučemo. Tako će naša odjeća zadržati miris na sebi i samim tim će trajati duže, a izbjeći ćetefleke od parfema koje nastaju kada ga prskate tek pošto ste se obukli.

Bez korišćenja drugih parfimisanih proizvoda

Svako od nas ima svoju svakodnevnu rutinu, ali ukoliko nanosite mirišljave losione i kreme, vaš parfem će se izgubiti u toj gomili mirisa, osim ako ne koristite proizvode koji pripadaju istom brendu. Što uglavnom troši dosta novca! Najbolje rješenje ako želimo da nam parfem traje što duže jeste da se tuširamo i mackamo nekim neutralnim gelom i losionom.

Ne trljajte parfem između zglobova

Zaboravite sve što ste vidjeli na filmovima, jer ono što glumice rade kada naprskajuomiljeni parfem na zglob ruke, pa protrljaju zglobom druge – nikako ne valja. Parfem će tako promijeniti miris. Bolja opcija je da ga naprskate i ostavite da ga koža upije.

Tačke pulsiranja

Najbolje je parfem prskati na tačke pulsiranja, a to su zglobovi i vrat. Upravo to i radimo, zar ne? Tako su nas naučili, što svakako ima smisla. Te tačke oslobađaju više toplote, pa se i miris parfema više širi. Ali nikada ne treba da zaboravimo ključnu stvar – manje je više! Zato ne pretjerujte sa količinom koju nanosite.

Ne prskajte u usta

Možda vam djeluje potpuno suludo, ali svašta su djevojke radile kako bi bile mirišljave i lijepe. Stoga, i ako prskate kosu, vodite računa da vam usta budu zatvorena. Ne moramo da vam govorimo zašto, zar ne?

Primjena na pravi način

Sve zavisi od toga šta ko od nas voli i kako je navikao, ali najbolja opcija je naprskati parfem ispred sebe, pa proći kroz taj mirišljavi oblak. Ako vam se ovo pak čini rasipnički, onda prsnite par puta na pulsirajuće tačke i spremne ste za pokret.

Neka traje duže

Nije tajna da će vam miris duže trajati na koži ukoliko ga naneste na namazanu, a ne suhu kožu. Još jedan trik je da nanesete malo vazelina na ključne tačke, a zatim poprskate parfem preko. Kapljice parfema će se utopiti u vazelin, a ne u pore kože, što će učiniti da se miris duže zadrži.

Mirišljava kosa

Ne zaboravite da prsnete malo parfema u kosu, postići ćete odličan efekat. Još ako imate dugu kosu, miris će vas pratiti i ostajati za vama kuda god da krenete. Ali vodite računa da vam je kosa čista. Takođe, treba da povedete računa ako imate suhu kosu, jer će je parfem dodatno isušiti zbog alkohola koji sadrži, pa obavezno prskajte iz daljine.

Mijenjajte parfeme

Svako od nas ima svoj omiljeni parfem, koji nikada ne bi prestao da nosi. Ali, važno je da ga promijenite s vremena na vrijeme, inače će se vaše tijelo navići na njega i više nećete osjećati omiljeni miris.

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.