TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kako da se pomirite nakon svađe?

Priznajte, bilo bi dosadno da se partner u svemu slaže sa vama i da nikada nema varnica!

Kako da se pomirite nakon svađe?

Svaka veza ima svoje uspone i padove, a svađe su normalna stvar. Neki čak trvde da su svađe i zdrave.

Raspravljajte o svemu što vam smeta, čak se i posvađajte. Najbitnije je da, nakon iskri i varnica, znate da se pomirite.

Veoma je bitno da, kada oboje smirite živce i ohladite se, počnete da komunicirate. Ništa dobro nećete uraditi ako budete nastavile da ga napadate i vičete. Tako se ne rješavaju problemi.

Izađite u kratku šenju, a kada se vratite smireni, sjedite i otvoreno razgovarajte o problemima s kojima se suočavate. Nemojte da čekate predugo nakon svađe kako biste razgovarali, jer time možete pobjeći od problema. Izbjegavanje rješenja problema nije dobro i može samo još više da zakomplikuje vezu.

Dok razgovarate o problemu, nemojte da se suzdržave pri iznošenju svojih stavova, jer problem sa kojim se susrećete trebate riješiti zauvijek.

Nemojte okriviti njega za sve, preuzmite dio odgovornosti. Za svađu je, kao i za ljubav, potrebno dvoje, pa postoji mogućnost da ste oboje pogriješili. Ako ste ogorčeni i namjerno mu nanostite bol, nećete riješiti problem. Budite razumne i ne prekidajte razgovor dok se ne pomirite.

Najbolji način da prekinete svađu je da oboje pristupite problemu na zreo način i sa pozitivnim stavom. Cilj vam je da postignete rješenje, a ne da ga pobjedite ili nadjačate.

Nakon što sve raspravite i pronađete rješenje problema, vidjećete da je vaša veza postala jača i da se još više volite.

(Ljepota i zdravlje BiH)

Komentarišite

Your email address will not be published.