TV K3

android aplikacija

instaliraj

Izvještaj protiv Rusmira Hadžihuseinovića za ratni zločin nad Srbima u Konjicu

Izvještaj protiv Rusmira Hadžihuseinovića za ratni zločin nad Srbima u Konjicu

Policijska uprava Trebinje dostavila je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv sedamdesetogodišnjeg lica čiji su inicijali R.H. zbog sumnje da je od aprila 1992. do marta 1993. godine, kao predsjednik opštine Konjic, počinio krivična djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv čovječnosti.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa na konferenciji za novinare - Foto: SRNA

Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa na konferenciji za novinareFoto: SRNA

Nezvanično se saznaje da je riječ o Rusmiru Hadžihuseinoviću koji je, obavljajući funkciju predsjednika opštine Konjic, naređivao, znao ili morao da zna, a ništa nije učinio da bi spriječio ubistvo 179 lica srpske nacionalnosti, masovna silovanja i progone na području ove opštine.

Hadžihuseinović, ljekar po struci, osumnjičen je da je znao za mučenje, zlostavljanje i sakaćenje civila srpske nacionalnosti, a ništa nije preduzimao da bi to spriječio, kao i za osnivanje tri logora za lica protivpravno uhapšena, kroz koje je prošlo najmanje 2.000 zatvorenika srpske nacionalnosti.

Policijska uprava Trebinje je Tužilaštvu BiH u prvoj polovini godine dostavila šest izvještaja za počinjenih 11 krivičnih djela protiv devet lica na području opština Mostar, Konjic i Livno.

Izvor: SRNA

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.