TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ivanić: rizik od podjela i vraćanja BiH unazad

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio je danas da rezolucija o Srebrenici, koju priprema Velika Britanija, nosi rizik podjela i potencijalnog vraćanja BiH unazad.

Ivanić: rizik od podjela i vraćanja BiH unazad

Ivanić je izjavio novinarima u Beogradu da je postojao i ranije sličan prijedlog koji je rađen u lobističkim grupama i bio je potpuno neprihvatljiv.

On je ocijenio da će ovaj novi prijedlog predstavljati test za međunarodne institucije da li će naći mjeru i napraviti rezoluciju koja će biti okrenuta budućnosti ili će se situacija iskoristiti da se BiH vrati u prošlost.

“Mislim da bi bilo daleko bolje da se u ovom vremenu time nije bavilo, jer je BiH taman ušla u neku vrstu pozitivnog pristupa. Ovakav način, bojim se, vratiće nas unazad”, upozorio je Ivanić.

On je napomenuo da će za nekoliko dana imati uvid u sadržaj rezolucije, ali da već sad može da kaže da nije siguran da će predlagač biti u stanju da nađe izbalansiran pristup.

Ivanić je rekao da je najveća odgovornost na Velikoj Britaniji, koja je odlukom da bude predlagač, preuzela i političku odgovornost o upotrebi, odnosno zloupotrebi rezolucije.

“Ako nas rezolucija ponovo podijeli, tada je odgovornost na onima koji su to preduzeli. Neće moći naći nikakav izgovor za svoju negativnu ulogu”, rekao je Ivanić.

Mediji su danas objavili da Velika Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici pred Savjetom bezbjednosti UN, a da su “glavne mete” ofanzive povodom obilježavanja 20 godina od dešavanja u Srebrenici Republika Srpska i njen predsjednik Milorad Dodik.

Mediji navode da se Velika Britanija na ovaj način priključila SAD i NJemačkoj, koje su već pokrenule svoje akcije za slabljenje Srpske i predsjednika Dodika.

Komentarišite

Your email address will not be published.