Istočno Sarajevo: Privedeno više osoba, dogovorili krađu dijelova sa automobila “golf 7”

September 20, 2021, 10:18 am

Policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo uhapsili su D.S. zbog sumnje da je lažno prijavio krađu dijelova sa vozila, dok je M.R. priveden zbog teške krađe.

UPU Istočno Sarajevo su rekli da je za Đ.V. iz Gacka raspisana potraga i za istim se intenzivno traga, zbog teške krađe.

– D.S. se sumnjiči da je dana 16. septembra lažno prijavio da su mu nepoznati izvršioci na parkingu, u ulici Nikole Tesle u Istočnom Novom Sarajevu oštetili vozilo „golf 7“, otuđivši više dijelova sa i iz istog – rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Ona je dodala da su operativnim radom policijski službenici došli do saznanja da su  D.S, M.R. i Đ.V.  po prethodnom dogovoru pripremili vozilo za lakšu krađu dijelova, iste ukrali, te sakrili u kući kod M.T. iz Pala.

– Na osnovu naredebe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, 17. septembra u Palama izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata, koje koristi M.T. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti navedeni auto dijelovi, čime je  M.T. počinio krivično djelo prikrivanje – istakla je Stokanovićeva.

Nakon dokumentovanja predmeta nadležnom tužilaštvu će protiv D.S, M.R, Đ.V. i M.T. biti dostvaljen izvještaj za navedena krivična djela.

Srpskainfo.com (Foto: arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *