TV K3

android aplikacija

instaliraj

Istočno Sarajevo: Izborni zakon treba mjenjati (VIDEO)

Istočno Sarajevo: Izborni zakon treba mjenjati (VIDEO)

Predstavnici Gradske uprave ,načelnici opština i političkih stranaka koji imaju odbornike u Skupštini grada danas su u Istočnom Sarajevu održali sastanak na kojem su razgovarali o izmjenama Izbornog Zakona o gradu Istočno Sarajevo,načinu izbora gradonačelnika i odbornika u Skupštini grada.

Zajednički stav učesnika sastanka je da se treba donijeti Novi Zakon o gradu Istočno Srajevo jer je postojeći zastario. Postignuta je saglasnost da u novom Zakonu o gradu neće biti izmjene teritorijalne organizacije grada već da se on prilagodi Novom Zakonu o lokalnoj samoupravi RS koji je precizno definisao nadležnosti grada i opština istakao je gradonačelnik Nenad Vuković.

Kada je u pitanju izbor gradonačelnika i odbornika stav SNSD je poptpuno jasan od samom početka a to je da se gradonačelni bira direktno .

Interes SDS je da grad Istočno Srajevo bude snažan, jak i stabilan.

Ono o čemu postoje različita mišljena a treba postići dogovor je finansiranje gradaIstočno Srajevo posebno dio koji se odnosi na raspodjelu komunale takse i nakanade.

Na današnjem sastanku razgovaralo se i o i formiranje Foruma za bezbjednost grada Istočno Sarajevo , izdvajanje sredstava za pomoć bolnici Srbija za specijalizaciju ljekara kao i o stimulativnim mjerama za isticanje nazva firmi o čemu će konačan dogovor biti postignut na sledećem sastanku koji je zakazan 5. juna.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.