TV K3

android aplikacija

instaliraj

Istočno Sarajevo: Izborni zakon treba mjenjati (VIDEO)

Istočno Sarajevo: Izborni zakon treba mjenjati (VIDEO)

Predstavnici Gradske uprave ,načelnici opština i političkih stranaka koji imaju odbornike u Skupštini grada danas su u Istočnom Sarajevu održali sastanak na kojem su razgovarali o izmjenama Izbornog Zakona o gradu Istočno Sarajevo,načinu izbora gradonačelnika i odbornika u Skupštini grada.

Zajednički stav učesnika sastanka je da se treba donijeti Novi Zakon o gradu Istočno Srajevo jer je postojeći zastario. Postignuta je saglasnost da u novom Zakonu o gradu neće biti izmjene teritorijalne organizacije grada već da se on prilagodi Novom Zakonu o lokalnoj samoupravi RS koji je precizno definisao nadležnosti grada i opština istakao je gradonačelnik Nenad Vuković.

Kada je u pitanju izbor gradonačelnika i odbornika stav SNSD je poptpuno jasan od samom početka a to je da se gradonačelni bira direktno .

Interes SDS je da grad Istočno Srajevo bude snažan, jak i stabilan.

Ono o čemu postoje različita mišljena a treba postići dogovor je finansiranje gradaIstočno Srajevo posebno dio koji se odnosi na raspodjelu komunale takse i nakanade.

Na današnjem sastanku razgovaralo se i o i formiranje Foruma za bezbjednost grada Istočno Sarajevo , izdvajanje sredstava za pomoć bolnici Srbija za specijalizaciju ljekara kao i o stimulativnim mjerama za isticanje nazva firmi o čemu će konačan dogovor biti postignut na sledećem sastanku koji je zakazan 5. juna.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.