I. Sarajevo: Skupština grada o radu preduzeća

April 7, 2021, 3:58 pm

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo na posljednjoj sjednici u starom sazivu ,usvojili su izvještaje o radu i finansijskom poslovanju u prošloj godini preduzeća čiji je osnivač grad, kao i plan poslovanja za ovu godinu. Prihvaćena je informaciju o stanju boračko-invalidske zaštite na području Istočnog Sarajeva.

Na sjednici su imenovani članovi Upravnog odbora Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo. Konstitutivna sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo trebalo bi da bude održana 15. Aprila.

Na 36.redovnoj sjednici Skupštine grada Istočno Srajevo usvojeni su izvještaji o radu i finansijskom poslovanju u prošloj godini I plan poslovanja za ovu godinu Agrarnog fonda Istočno Sarajevo, Matične biblioteke, Turističke organizacije “Jahorina”, “Gradske radio-televizije” Istočno Sarajevo, Gradske razvojne agencije.

Usvojen je i izvještaj o utrošku finansijskih sredstava datih srednjim školama u 2020. godini i plan utroška za 2021. godinu po budžetu grada Istočno Sarajevo. Odbornici su prihvatili informaciju o stanju boračko-invalidske zaštite na području Istočnog Sarajeva.

Napomenuto je da je odlukom Vlade Republike Srpske, Srpsko vojničko spomen-groblje Mali Zejtinlik, te spomen-kosturnica na Vracama, postali od posebnog istoriskog značaja za Republiku Srpsku. U ovoj godini grad će izdvojiti 50.000 KM za spomenik žrtvama NATO bombardovanja, I 10 000 KM za za “Kapiju grada”, odnosno za njeno idejno rješenje.

Odbornici su usvojili i informaciju o izdatim ekološkim dozvolama na području grada Istočno Sarajevo za proteklu godinu, kao i odluku o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim naknadama i odluku o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama na području grada. Konstitutivna sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo trebalo bi da bude održana 15. aprila.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *