I. Sarajevo: Predstavnici IRB-a i Garantnog fonda Republike Srpske sa privrednicima

April 7, 2021, 3:52 pm

Predstavnici Investiciono razvojne banke i Garantnog fonda Republike Srpske danas su privrednicima Istočnog Sarajeva predstavili kreditne linije namijenjene oporavku privrede od posljedica pandemije virusa korona, ali i kredite za dalji razvoj privrede ..Domaćin okruglog stola bio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić a sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, koji je najavio da će sljedeći ovakav skup biti održan u Prijedoru.

Sastanak za oko 50 privrednika sa područja šest gradskih opština sa predstavnicima IRB-a i Garantnog fonda organizovan je s ciljem predstavljanja rada ove dvije institucije Srpske i njihovim finansijskim instrumentima dostupnim za proširenje odnosno nastavak poslovanja rekao je gradonačelnik Ćosić.

Privrednicima je promovisan najnoviji aranžman IRB -a sa Svjetskom bankom vrijedan 20,5 miliona evra, a koji je posvećen mikro, malim i srednjim preduzećima pogođenim posljedicama virusa korona.

Vlada Srpske prošle godine usvojila program mjera podrške privrednim subjektima za umanjenje štete od posljedica virusa korona, kojima je predviđeno davanje garancija bankama u iznosu od 70 odsto za odobrena kreditna sredstava preduzećima koja su pretrpjela štetu. Sljedeći ovakav skup biće održan u Prijedoru.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *