Festival horova u Bijeljini

May 8, 2015, 7:22 am

Na ovogodišnjem 14. horskom festivalu u Bijeljini učestvovaće 30 horova iz zemalja regiona, najavio je portparol Festivala Steva Čukić.

Sutra, prvog takmičarskog dana, u gradskom Centru za kulturu nastupiće dječiji, muški i ženski horovi, folklor i ansambli sa tradicionalnom muzikom.

Takmičenje će narednog dana biti nastavljeno u kategorijama mješovitih horova i mješovitih kamernih horova, koje će biti održano u crkvi Svetog Velikomučenika Georgija.

Iste večeri u Centru za kulturu biće održan koncert horova pobjednika festivala.

Čukić kaže da je za 11. maj planirano održavanje okruglog stola povodom 150 godina od smrti prvog srpskog kompozitora Kornelija Stankovića i 115 godina od rođenja kompozitora Marka Tajčevića.

Festival horova biće završen 12. maja nastupom “Srbadije” na obilježavanju slave manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini.

Festival se i ove godine održava uz materijalnu i duhovnu pomoć Eparhije zvorničko-tuzlanske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i grada Bijeljina.

Ulaz na sve festivalske događaje je besplatan.

Čukić ističe da je proteklih 13 godina na “Majskim muzičkim svečanostima” u Bijeljini nastupilo više od 450 horova sa 20.000 horskih pjevača iz zemlje i svijeta.

Festival će biti otvoren u 19.00 časova U Centru za kulturu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *