Erik Klepton neće da svira tamo gdje su obavezne potvrde o vakcini

July 23, 2021, 7:36 am

Jedan od najpoznatijih gitarista na svijetu imao je lošu reakciju na vakcinu, nakon čega je odlučio da neće podržavati mjere prema kojima svi posjetioci koncerata moraju da prilože potvrde o vakcinaciji.

Slavni muzičar Erik Klepton najavio je kako neće svirati na koncertima koji od posjetilaca zahtijevaju kovid propusnice, odnosno, potvrde o vakcini.

Kao razlog naveo je svoje iskustvo s užasnim nuspojavama vakcina kao i tvrdnje da su vakcine sigurne nazvao propagandom. Sve je to izložio u pismu italijanskom arhitekti Robinu Monotiju Graciediju, koji je takođe javno ustao protiv vakcina i s Kleptonovom dozvolom pismo i objavio.

“Nakon prve doze AstraZeneka vakcine imao sam jake nuspojave koje su trajale deset dana. Nakon što sam se oporavio, rečeno mi je da do druge doze mora proći još 12 nedjelja. Ipak sam drugu dozu primio nakon samo šest nedjelja, a reakcija je ponovno bila katastrofalna. Trnule su mi ruke i noge, a gotovo dvije nedjelje bio sam potpuno bespomoćan i bojao sam se da nikada više neću moći da sviram. Inače patim od periferne neuropatije i nisam ni trebao da priđem toj igli, ali propaganda me uvjerila da je vakcina sigurna za sve… “, napisao je gitarista koji navodi kolegu muzičara Vana Morisona kao osobu koja mu je otvorila oči o vakcini.

Svoju odluku da neće svirati na koncertima koji zahtijevaju potvrde o vakcinaciji Klepton je objavio nakon što je britanski premijer Boris Džonson najavio kako će od septembra svi posjetioci koncerata i noćnih klubova morati da pokažu potvrdu o vakcinaciji.

“Nakon te objave osjećao sam se obvezanim da kažem da neću nastupati ni na jednom mjestu gdje se diskriminiše publika”, zaključio je Klepton.

(B92.net)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *