TV K3

android aplikacija

instaliraj

Đorđević: Snažna i timska košarka

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle pobede nad Argentinom za da će agresivna odbrana i timska igra biti glavno oružje ekipe na SP.

Đorđević: Snažna i timska košarka

“Pristup igri, koji polazi iz odbrane je naše najjače oružje koje moramo, ne da dovedemo do perfekcije, već da težimo ka tome. Od početka smo dobro ušli u meč, odgovorili snažnom i timskom košarkom, što je rezultiralo vetrom u leđa koji nas je vodio do kraja utakmice”, rekao je Đorđević.

“Orlovi” su savladali “Gaučose” sa 82:67 u beogradskoj Kombank areni, a Sale Nacionale je dodao da mu se ne sviđa veliki broj grešaka i da će na tome raditi do početka SP.

“Bilo je i grešaka, ima nekoliko stvari koje moramo da popravimo, pojedinci moraju da se uklope u sistem igre, bez individualnih akcija. Donekle ih razumem jer svako traži najbolju partiju. Moramo da spustimo zahteve i ne težimo perfektnu utakmicu. To će doći kada bude bilo potrebno, sada je važno da kroz igru u odbrani i za tim pronađu svoje mesto u timu. Na taj način tim ide napred”, rekao je Đorđević.

Selektor je objasnio da zbog čega nije u igru uvodio kapitena Nenada Krstića.

“Krstić je u Beogradu odradio sa nama nekoliko treninga i moramo da budemo pažljivi s njim. Ovo nije bila utakmica za njega zbog snage brzine protivnika i u ovom trenutku on nije u formi za ovakav tempo košarke”, naveo je Đorđević.

Košarkaš Srbije Stefan Jović pohvalio je publiku, “koja je uvek bila uz reprezentaciju”.

“Još sam pod euforijom, bila je sjajna atmosfera. Od početka smo preuzeli kontroli, imali više asistencija, svi igrači daju maksimum i krasi nas sjajna atmosfera. Napravili smo dobar posao i u Francuskoj i Italiji, dostigli smo nivo koji želimo, ali i dalje postoje oscilacije u igri igreške, koje moramo da svedemo na najmanu meru”, rekao je Jović.

B92, TANJUG

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.